Вівторок, 22.08.2017, 01.51.37

Форум

Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Участники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 7 з 11«12567891011»
Модератор форуму: berezdiv, lordi, Натусік, Котик 
Форум » Учнівський форум » Теми форуму » Розв'язування задач з програмування (Запитання-відповіді учнів)
Розв'язування задач з програмування
oleksandrДата: П'ятниця, 12.12.2014, 20.24.03 | Повідомлення # 91
Полковник
Група: Друзі
Повідомлень: 21
Статус: Оффлайн
Добре.
 
SirogkaДата: П'ятниця, 12.12.2014, 20.31.38 | Повідомлення # 92
Суддя
Група: Друзі
Повідомлень: 135
Статус: Оффлайн
Відправив розв'зок з помилками, наприклад в слові var немає букви r. 
А спробуй ввести у вхідному файлі 5.

Додано (12.12.2014, 20.31.38)
---------------------------------------------
Саша, я твій розв'зок зрозумів, але треба ще іфом відділити окремий випадок, коли а=5, то виводимо просто 25, а ві нших випадках так як ти зробив. Чекаю розв'язку для коригування задачі про цифри. Потім надішлю тобі пам'ятку про ІІ тур олімпіади, яка буде в неділю, уважно з нею ознайомишся!


Что у трезвого на уме, то у учителя информатики – на языке Паскаль.
 
oleksandrДата: П'ятниця, 12.12.2014, 20.55.23 | Повідомлення # 93
Полковник
Група: Друзі
Повідомлень: 21
Статус: Оффлайн
var b,a:real;

k,c:longint;
begin
assign(input,'NUM.DAT');reset(input); assign(output,'NUM.SOL');rewrite(output);
read(a);
if a=5 then write('25');
b:= a/10;
k:=trunc(b);
c:=k*(k+1);
write(c,25);

close(input); close(output);
end.
 
SirogkaДата: П'ятниця, 12.12.2014, 21.04.59 | Повідомлення # 94
Суддя
Група: Друзі
Повідомлень: 135
Статус: Оффлайн
ок! Давай переходь на задачу про цифри, ти її отримав?

Что у трезвого на уме, то у учителя информатики – на языке Паскаль.
 
oleksandrДата: П'ятниця, 12.12.2014, 21.21.47 | Повідомлення # 95
Полковник
Група: Друзі
Повідомлень: 21
Статус: Оффлайн
Та отримав, але не знаю як розв'язати.
 
SirogkaДата: Субота, 13.12.2014, 16.43.20 | Повідомлення # 96
Суддя
Група: Друзі
Повідомлень: 135
Статус: Оффлайн
Використай цикл repeat-until.
В тілі циклу спочатку відкинь останню цифру (n;=n div 10), а потім збільши k на 1 поки n = 0 (until n=0)

Додано (12.12.2014, 22.30.46)
---------------------------------------------
Саша, я бачу ти вже заснув, то розбери такий розв'язок:

var f,f1:Text;
n,k:LongInt;
begin
assign(f,'input.txt');
assign(f1,'output.txt');
reset(f);
rewrite(f1);
readln(f,n);
k:=0;
repeat
n:=n div 10; {відкидаємо останню цифру числа}
k:=k+1; {рахуємо скільки цифр відкинули}
until n=0; {будемо проводити операцію ділення, поки не отримаємо число 0}
writeln(f1,k);
close(f);
close(f1);
end.

Напиши, чи зрозумів.

Додано (13.12.2014, 16.43.20)
---------------------------------------------
Саша, пробуй задачу  Задача G.Минимальный делитель на владці цикли сайту http://informatics.mccme.ru/


Что у трезвого на уме, то у учителя информатики – на языке Паскаль.
 
oleksandrДата: Субота, 13.12.2014, 17.29.49 | Повідомлення # 97
Полковник
Група: Друзі
Повідомлень: 21
Статус: Оффлайн
var x,i:longint;
begin
read(x);
if x=1 then write('1');
for i:=2 to x do
begin
if (x mod i = 0)  then write(i);exit
end;
end.


Повідомлення відредагував oleksandr - Субота, 13.12.2014, 17.43.38
 
SirogkaДата: Субота, 13.12.2014, 17.51.38 | Повідомлення # 98
Суддя
Група: Друзі
Повідомлень: 135
Статус: Оффлайн
Добре. Пробуй задачу 347. Ноль или не ноль

Что у трезвого на уме, то у учителя информатики – на языке Паскаль.
 
oleksandrДата: Субота, 13.12.2014, 17.55.06 | Повідомлення # 99
Полковник
Група: Друзі
Повідомлень: 21
Статус: Оффлайн
В мене ця задача пройшла 8 тестів(з 15)
 
SirogkaДата: Субота, 13.12.2014, 18.03.58 | Повідомлення # 100
Суддя
Група: Друзі
Повідомлень: 135
Статус: Оффлайн
Мій варіант:

var n,i,a:longint;
begin
readln(n);
for i:=1 to n do
begin
readln(a); if a=0 then begin
writeln('YES');exit end
end;

 writeln('NO');
end.

Розбери і напиши чи зрозумів.

Додано (13.12.2014, 18.03.58)
---------------------------------------------
Саша, далі пробуй Задача №346. Подсчет чисел


Что у трезвого на уме, то у учителя информатики – на языке Паскаль.
 
oleksandrДата: Субота, 13.12.2014, 18.36.57 | Повідомлення # 101
Полковник
Група: Друзі
Повідомлень: 21
Статус: Оффлайн
Так, все зрозуміло.

Додано (13.12.2014, 18.36.57)
---------------------------------------------
var n,k1,k2,k3,i,a:longint;
begin
k1:=0;
k2:=0;
k3:=0;
readln(n);
for i:=1 to n do begin
readln(a);
if a=0 then k1:=k1+1;
if a>0 then k2:=k2+1;
if a<0 then k3:=k3+1;

end;
writeln(k1,' ',k2,' ',k3);
end.

 
SirogkaДата: Субота, 13.12.2014, 18.48.59 | Повідомлення # 102
Суддя
Група: Друзі
Повідомлень: 135
Статус: Оффлайн
Ок! Пробуй задачу на масиви Задача №1456. Шеренга

Что у трезвого на уме, то у учителя информатики – на языке Паскаль.
 
oleksandrДата: Субота, 13.12.2014, 18.59.03 | Повідомлення # 103
Полковник
Група: Друзі
Повідомлень: 21
Статус: Оффлайн
Я не можу зчитати числа..
 
SirogkaДата: Субота, 13.12.2014, 19.06.44 | Повідомлення # 104
Суддя
Група: Друзі
Повідомлень: 135
Статус: Оффлайн
readln(n);
for i:=1 to n read(a);
readln(p);

А далі впорядковуй масив за спаданням і читай умову

а і-те в квадратних дужках, чомусь не ставляться


Что у трезвого на уме, то у учителя информатики – на языке Паскаль.

Повідомлення відредагував Sirogka - Субота, 13.12.2014, 19.11.25
 
oleksandrДата: Субота, 13.12.2014, 19.35.24 | Повідомлення # 105
Полковник
Група: Друзі
Повідомлень: 21
Статус: Оффлайн
В мене щось не виходить..
 
Форум » Учнівський форум » Теми форуму » Розв'язування задач з програмування (Запитання-відповіді учнів)
Сторінка 7 з 11«12567891011»
Пошук:

Статистика
Custom Search
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015