Четвер, 25.04.2024, 12.25.48

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2016 » Травень » 12 » Творчий дебют
Творчий дебют
15.04.53

Мистецтво незбагненне й незрівнянне –

Його не може розум осягнуть,

Є в ньому вічна й незбагненна тайна,

Що кличе людство на духовну путь.

О. Ніконенко

Хочемо познайомити наших читачів з юною художницею Оксаною Стецюк, яка вперше презентувала свої роботи для широкого загалу під час обласного етапу конкурсу-огляду художньої самодіяльності та виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва серед навчальних закладів Берездівської сільської ради, що відбувся у нашому будинку культури 5 травня 2016 р.

Високоповажне журі конкурсу-огляду на чолі з директором Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Георгієм Макаровичем Гончаруком високо оцінило роботи юної художниці. Під час виставки з юною художницею поспілкуватись не вдалось через те, що Оксана розпочинала концертну програму, декламуючи вірш Бориса Олійника  «Сповідь».

Але юна художниця пообіцяла розповісти про свої роботи  пізніше та принести свою найкращу роботу, якої не було на виставці. І таки виконала свою обіцянку, продемонструвавши картину «Дівчина під веселковим дощем».   

- Чим ця робота така особлива і чому ти не представила свою найкращу роботу на виставці?

- Ця робота не є особливою загалом. Вона така ж як і інші. Я її назвала найкращою через те, що у момент, коли ми спілкувались, картина ще не була написана. А кожна робота, яка не є завершеною, є особливою для художника. Крім того, це ще й новий виклик для мене. Вперше для себе я писала не з натури, а з власної уяви, виплекавши образ картини у своїх думках. Я намагалась виразити свої мрії, бачення, думки. Барви веселки символізують людські емоції, що змінюються в кольорі в залежності від настрою. Дівчина під цим кольорами відчуває тиск  навколишнього світу, що її оточує. Вона несе у цей світ частинку доброти, тепла, але тримаючи парасольку, захищає від цих негараздів себе та інших. Світлий фон перед нею символізує те, що вона має надію, що цей світ стане кращим…

- Чим ти пишеш і які художні стилі тобі вдаються найкраще?

- Я пишу пейзажі, натюрморти, марину, портрети олійними та акриловими фарбами, гуашшю, аквареллю, тушшю, пастеллю, простим олівцем. Також пробую свої сили у писанні картин з 3D ефектом.

- Де навчилась малювати такі гарні картини?

- У Берездівській школі мистецтв з викладачем художнього мистецтва Гупалюк Ольгою Леонідівною.

- Хто надихає тебе на такі чудові картини?

- На це питання однозначно відповісти неможливо. Це залежить від настрою, місця, часу. Але лише натхненням картини не пишуться. Для цього теж потрібні матеріали, які коштують чимало.

-  Хто ж спонсорує твою творчість?

- Основними спонсорами звісно є батьки. Але до цієї справи долучились також представники ГО «Громадянська ініціатива Романа Мацоли «Інститут солідарності громад», що придбали мені професійні олійні та акрилові фарби, акварель, гуаш, пастель та пензлі. Саме цей подарунок і допоміг мені зреалізувати усе задумане та організувати першу виставку. Не бійтесь брати участь у конкурсах. Адже я теж не надіялась на перемогу, коли писала проект на конкурс індивідуальних грантів «Стипендія від Мацоли». Але світ не без добрих людей. В нашій країні ще не перевелись люди-меценати, які готові надати підтримку кожній обдарованій дитині та навчальним закладам.

- Чи маєш ще якісь захоплення, окрім художнього мистецтва?

- Захоплень чимало. Вільного часу практично немає. Я ще відвідую клас гри на фортепіано у школі мистецтв, захоплююсь декламуванням віршів, читанням художніх творів, співом народних пісень.

- Чи пов’язуєш своє майбутнє з художньою творчістю?

- Так, планую стати дизайнером у майбутньому. Адже хочу, щоб світ став кращим не тільки на картинах, але й в дійсності.

Тож бажаємо успіхів Оксані у майбутньому і віримо, що з такими свідомими та цілеспрямованими молодими людьми ми зможемо відбудувати нашу рідну Батьківщину.

З юною художницею спілкувались Тетяна Мурчук та Сергій Опанасюк, методисти відділу освіти, молоді та спорту, культури та туризму Берездівської сільської ради.

 
Категорія: Наше село | Переглядів: 931 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 berezdiv  
0
Статтю опубліковано в газеті "Пульс" №21 від 19.05.2016 р.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015