Понеділок, 29.04.2024, 15.05.29

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2012 » Вересень » 28 » Наша домівка
Наша домівка
20.01.19
Навколишній світ - це один великий дім, про який потрібно турбуватися. Адже він такий прекрасний: зачаровує неперевершеністю, дивує безмежністю, інтригує непередбачуваністю. Знищувати природу, ставитись недбало до навколишнього середовища - це руйнування власної домівки, яка давно вже частково втратила здатність відновлюватися, допомагати собі. Вона стала беззахисною перед діями людини, яка руйнує все навколо себе. Дістаючи з надр землі частинки її серця, людина навчилася виготовляти такі потрібні для життя речі, що оточують нас у повсякденному житті, використовуючи які ми навіть не задумуємось про ту ціну, яку в майбутньому заплатять наступні покоління жителів нашої планети. Так, наприклад, за можливість комфортного пересування транспортом людство платить забрудненням атмосфери шкідливими викидами речовин, які руйнують не лише навколишній світ і нас, людей, але й озоновий шар нашої домівки. А що це за будинок, якщо він без даху? І не слід розводити руками і говорити: «А що від мене залежить?». Тому що залежить справді багато що і від рівня освіченості кожного з нас. Якщо ми будемо заправляти свої автомобілі якісним пальним, що не завдає великої шкоди атмосфері, то і повітря наше стане чистішим пропорційно до кількості людей, які це розуміють. І не лише розуміють, а й щоразу цікавляться якістю пального, що заливають у баки своїх авто. Адже не всі виробники є чесними та добросовісними. Купуючи неякісні матеріали для виробництва, не витрачаючи зайві кошти на різні ступені очистки, вони збагачуються за рахунок здоров’я інших людей. Тому потрібно на це зважити і заправляти автомобілі таким пальним, виробники якого дотримуються всіх державних стандартів, думають не лише про прибуток своєї компанії, а й про те, щоб завдати мінімальної шкоди своєю діяльністю. Це лише один маленький приклад того, як ми можемо допомогти довкіллю вже сьогодні. І таких прикладів багато, вони супроводжують кожного у нашому повсякденному житті. А допомогти навколишньому середовищу ми зможемо лише тоді, коли змінимо нашу недбалість на турботу. Завжди все можна змінити. Головне - вчасно зрозуміти свої помилки. Зрозуміти, що є щось важливіше власного збагачення. Адже так ми втратимо наш дім - прекрасний, дивовижний, таємничий. Дім, у якому жили наші предки, живемо ми, і, надіюсь, житимуть наші нащадки.
Аліна Семенюк, юнкор проекту, учениця 11 класу
Категорія: Особливий погляд | Переглядів: 623 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015