Середа, 08.05.2024, 02.20.43

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2016 » Жовтень » 15 » "Привіт" зі Львова
"Привіт" зі Львова
13.23.14

Лавина Львівського сміття докотилась і до нас. Сюжет про це зняли кореспонденти ТК "Інтер":

Львівське сміття звалили у полі на Хмельниччині

Епопея з львівським сміттям триває. Непотріб з міста Лева виявили на Хмельниччині неподалік траси Київ - Чоп. Відходи знайшли місцеві жителі. Як з'ясували походження мотлоху і що збираються робити з ним далі - дізнавалися наші кореспонденти. 

Село Берездів, Славутського району, Хмельницької області лише за сімнадцять кілометрів від міжнародної траси. І живуть тут справжні детективи. У неділю вранці пастух знайшов на пасовищі гору сміття. З'ясувати, звідки відходи, - виявилося нескладно. На слід вивели зошити учнів Львівської школи.

"Львівська загальноосвітня школа номер три".

"Зошити самі сюди не прийшли, зошити сюди ніяк не могли прийти", - каже житель села Берездів Борис Бражук.

Обурені жителі села власноруч взялися шукати й інші докази.

"Волинь-табак, місто Львів, вулиця Сихівська, 8. По телевізору показують, що везуть сміття туди десь, за Дніпро і їх вертають. А це десь видно по дорозі їхали і щоб зекономить соляру викинули цей весь сміття тут", - каже житель села Берездів Анатолій Щур.

Але й цього їм здалося замало. Те, що сміття точно не місцеве, доводить наявність у пакетах харчових відходів - картопляного лушпиння, морквяних і гарбузових очисток, - кажуть селяни. У них усе це йде на корм свиням. У сільраді взялися вирішувати проблему - викликали поліцію, екологів, написали листа мерові Львова.

"На даний час реакції з їх сторони невідома, немає ніякої. Як ми будемо один одного з Львівської області привозити в Хмельницьку, з Хмельницької - ще кудись область, будемо один одного сміттям закидати", - каже заступник голови Берездівської сільради Руслан Бронич.

У сільраді розуміють, що вивозити сміття звідси на звалище їм доведеться за власний кошт. І переживають, хоч би не привезли іще.

"Сьогодні привезли одну машину, завтра привезуть ще кілька машин і ця територія буде наша аж ніде".

Селяни чекають відповіді екологів і готові допомагати "розплутати" сміттєву історію поліцейським. Кажуть, за відходами, зваленими на їхніх пасовищах, можна точно встановити, у якому районі міста і коли забирали сміття. Але поліція поки що мовчить.

http://podrobnosti.ua/

 

 

     

Категорія: Наше село | Переглядів: 534 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015