П'ятниця, 19.04.2024, 13.23.53

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2016 » Лютий » 15 » Кого ж насправді та що дістало?
Кого ж насправді та що дістало?
06.56.54

Наша громада лише місяць як розпочала роботу, а вже вистачає уродженців, яких усе це дістало. Пропонуємо ознайомитись із яскравим прикладом тиску на новостворену громаду за допомогою ЗМІ. Стаття людини яка підписалась уродженка села Берездів Оксана Лойко «Як це все дістало!» у районній газеті «Трудівник Полісся» №7 від 11.02.2016 р. нібито відкриває проблемні питання у громаді. Дійсно, більшість питань є справді актуальними, але це не результат діяльності громади, а спадщина, яку ми отримали від районної влади. Де ж була ця уродженка нашого села тоді, коли усе, про що йдеться у статті мова, «нівечилось і руйнувалось», «розбиралось й розкрадалось»? І що найцікавіше – авторка статті була головою районної виборчої комісії на минулих виборах. Тому на окремі питання, написані у статті, у самої авторки мають бути відповіді. Надіюсь і ми в майбутньому теж дізнаємось про всі тонкощі виборів у Славутському районі, що відбулись у жовтні 2015 р., і про доходи осіб, які були відповідальними за їх проведення. А поки що читайте статтю і пишіть власні думки у коментарях.

Як це все дістало!

Добрий день, дорога редакція «Трудівника Полісся»! Дуже хочу поділитися з вами своїми думками і розповісти читачам про сьогодення. В кінці жовтня минулого року відбулися місцеві вибори, і я думала, що ми хоч щось трішки зрозуміли, чогось досягли кращого. Аж ніяк! Все одно усе робиться через кумівство, або за хабарі й усе нишком, «попід столом». Потайки від громадськості у нас з’являються новопризначені посадовці, а люди взнають про це наступного ранку і дивуються, що ті посади ростуть, як гриби після дощу. Візьмемо, наприклад, Берездівську об’єднану територіальну громаду, до якої входять 13 (колишніх) сільських рад. Головою її на теперішній час є Віктор Веніамінович Васьківський, а його новообраними заступниками Євгенія Михайлівна Загоройко, яка була на посаді начальника районного архіву; Руслан Володимирович Броніч, котрий працював заступником голови РДА і балотувався на районного депутата, та не пройшов; Володимир Миколайович Мосіюк, колишній директор Мирутинського НВК, який балотувався на голову цієї обєднаної територіальної громади і теж програв вибори.

Скажіть мені, а що, більш гідних інших кандидатур на ці посади не знайшлося чи їх ніхто не шукав? Чому не було опубліковано в газеті про конкурс і наявність вакантних місць на керівні посади апарату Берездівської обєднаної територіальної громади? Виходить, ми й досі дозволяємоз нами так поводитися. І чого ми цим добємося? Замість того, аби піднімати і захищати все своє в громаді, ми стараємось усе понівечити і зруйнувати.

В самому Березові було багато робочих місць, але ми занедбали їх, бо дозволили нашій владі це зробити. Наприклад, Берездівський хлібозавод розібрали потихеньку і вивезли металобрухтом на Рівненщину. Сільгосптехніку здали в аренду для «ІНСЕКО». Натомість маємо молокозавод, який ледве-ледве дише. А ще лікарню, яку закривають уже не перший раз. Тільки от де будуть лікуватися всі жителі Берездівщини, нікому до того й діла немає. Були в нас багаті колгоспи, які розібрали й розікрали. А ще мали селяни швейну майстерню, заправку, заготконтору, токи.

Сьогодні тут майже нічого немає. І де воно все поділося?! Тепер на цих руїнах зробили обєднану громаду! З чого ж вона буде отримувати податки і нараховувати свої зарплати? Досі В. В. Васьківський – який уже був на цій посаді, тільки головою Берездівської сільської ради – закривав на все очі й казав усім: «А що я можу? Дороги поремонтувати в селі? Світло на стовпах зробити? Фінансування ж немає». То що він зробить тепер?! Де ж та люстрація? Чи вона не для всіх? Навіщо таким людям дозволяти балотуватися, а потім ставити головою (ще й об’єднаної громади!) якщо він до цього зі своїми обов’язками не справлявся?

Бачте, скільки питань. Я розумію, що зверху скажуть: то вам й робити. Так, у всіх нас є свої мізки, але хотілося б, щоб тепер усе у новостворених громадах було згідно із законами України та моральною відповідальністю перед людьми. Якщо це, даруйте, об’єднана громада, то ця громада спільними зусиллями й повинна все вирішувати, але не так, що хто хоче, той і керує. Для чого тоді цей цирк? За що врешті повинні страждати люди? Нам вистачає цирку і в українському парламенті, та тих клоунів, що звуться народними депутатами України!

Шановні земляки! Не допустіть цього цирку і клоунів у Берездівській обєднаній громаді. Зробіть вибори старостів, як написано в Законі «Про місцеві вибори»: де в селі є 50 і більше жителів, там повинен за людей дбати думкою і рішеннями саме староста села. Тож не піддайтеся на провокації, бо потім буде запізно щось змінити до кращого.

А ще дуже хотілося б дізнатися, які будуть зарплати у нашого вельмишановного керівництва обєднаної громади? Треба з них за це спитати і з чого вони їх будуть собі нараховувати? Право знати це належить всій громаді.

 

Категорія: Наше село | Переглядів: 907 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 berezdiv  
0
З моєю думкою щодо цієї писанини можна ознайомитись у повній версії статті "Відповідь жителя громади".

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015