Вівторок, 16.04.2024, 17.11.43

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2012 » Лютий » 1 » Інтерв’ю з класним керівником 10 класу, Опанасюком С. В.
Інтерв’ю з класним керівником 10 класу, Опанасюком С. В.
12.20.00

 Учні 10 класу вже скільки років працюють разом зі своїм класним керівником, вчителем та керівником проекту ”Birchen Miracle”. Ми знаємо все про те, що він від нас вимагає, але не завжди розуміємо, чому, знаємо все про нього як вчителя, але мало фактів знаємо про його захоплення та інтереси поза навчальним закладом. Тому, зібравши та вибравши найцікавіші запитання однокласників, я вирішила взяти інтерв’ю у Сергія Вікторовича. Пропоную Вашій увазі відповіді на 11 найцікавіших запитань, з якими я відправилась до вчителя для того, щоб почути відповідь на них. Запитання були різними: від класних справ до особистого. Ми не зважали на дотримання якоїсь однієї теми, а просто хотіли отримати відверті відповіді. 
Аліна: Чому Ви вирішили стати вчителем історії та англійської мови?
Сергій Вікторович: По-перше, через те, що зі школи полюбляв вивчати ці предмети. Та й ніби щось виходило, а по-друге, напевно, тому що сподобалася професія вчителя. Я бачив, як працюють мої вчителі, а особливо мій класний керівник Микола Сергійович Яцюк, який був і моїм вчителем історії. Так і вирішив обрати професію вчителя. 
Аліна: Яку зарплату за свою роботу ви отримуєте?
Сергій Вікторович: Питання зарплати є неоднозначним. Якщо воно вас цікавить для того, щоб вирішити, чи стати в майбутньому вчителем, то є і кращі професії, де можна отримувати вищу заробітну плату і виконувати менше обов’язків. Якби я дивився на це питання лише з точки зору співвідношення відповідальність+об’єм роботи=зарплата, то не працював би вчителем, а знайшов би більш оплачувану роботу. Але я дивлюсь на це питання по-іншому і раджу вам теж керуватись таким принципом. Роботу потрібно обирати таку, щоб із задоволенням хотілось би її виконувати, а не відбувати, чекаючи вихідного… Якщо хочете конкретики, то скажу, що я отримую близько 2200 гривень. 
Аліна: Чому Ви так серйозно ставитеся до дисципліни в класі?
Сергій Вікторович: Тому що вважаю це основою всього навчально-виховного процесу. Напевно, для того існують певні норми, яких ми повинні дотримуватися. Якщо один учень порушить дисципліну, то це за собою веде ланцюгову реакцію. Наприклад, на уроці хтось говорить, а хтось не почув, що говорить учитель. Як наслідок - двоє чи більше учнів, які не засвоїли навчальний матеріал з різних причин. Все це логічно. Тому не потрібно говорити, навіщо дисципліна, а потрібно просто дотримуватись правил та виконувати свої обов’язки. 
Аліна: Чи любите Ви читати? Розкажіть про свою улюблену книжку та письменника.
Сергій Вікторович: На жаль, в даний момент не маю змоги читати художню літературу, адже у вільний час читаю книги для поглиблення знань з предметів, що викладаю. Але подобаються книги, написані в таких жанрах: фантастика, пригодницькі, фентезі, історичні. Напевно, ще раз із задоволенням прочитав би Жуля Верна, Джека Лондона та книги більш сучасних письменників. 
Аліна: А як щодо кінематографу? Чи є у Вас улюблені кінофільми та актори? 
Сергій Вікторович: Найбільше враження колись на мене справив фільм «The Matrix». Ще й зараз я можу вкотре переглядати цю картину. З акторів виділити не можу нікого, але саме найбільше враження на мене справила гра актора Кіану Рівза. Ще подобаються стрічки за участю Джейсона Стетхема. А взагалі дивлюся фільми у тих жанрах що й література. А ще мене цікавлять фільми, під час перегляду яких можна думати над можливими розв’язком подій, а не з перших хвилин 10 перегляду логічно прочитати, чим від завершиться. 
Аліна: Які Ваші музичні вподобання?
Сергій Вікторович: Якщо стосовно конкретної пісні, то на даний момент та, що стоїть у мене на вхідних дзвінках на мобільному телефоні. Напевно ти її неодноразово чула під час перерв, коли до мене телефонували (Це пісня «Love the way you lie» у виконанні Eminem та Rihanna. – Аліна). А взагалі люблю слухати різну музику в залежності від настрою. Хоча перевагу все-таки надаю реп та хіп-хоп стилям та всім похідним від них напрямкам.
Аліна: Яка Ваша улюблена тварина?
Сергій Вікторович: Таких немає
Аліна: Зовсім?
Сергій Вікторович: Ну хіба що риба…
Аліна: І та на сковорідці...
Сергій Вікторович: Та ні, просто люблю її ловити із рідними чи друзями, якщо є вільний час…
Аліна: Це і є Ваше хобі?
Сергій Вікторович: Ні, це одне з моїх хобі. Ще я захоплююсь подорожами та фотографією. А ще у вільний час працюю над розробкою веб-сайтів проекту. 
Аліна: А для чого Вам ці сайти та взагалі різні конкурси, у яких Ви з нами берете участь?
Сергій Вікторович: Так, за це заробітну плату не платять. Але головна суть не в цьому, і навіть не в перемогах чи призових місцях. Адже найголовніше – це той досвід, що отримуєте ви, та і я з вами також під час участі у таких конкурсах. А ще це маса позитивних емоцій, які не зрівняються ні з чим. Я думаю, що ти й сама це знаєш… Адже й сама неодноразово брала участь у різноманітних конкурсах. А стосовно сайтів точно не скажу. Просто мені це подобається. І якщо своєю роботою я покажу хоч кільком учням, що Інтернет - це не тільки Контакти та онлайн-ігри, то, вважаю, що роблю це недарма. 
Аліна: Чи любите Ви морозиво?
Сергій Вікторович: Напевне, скоріше ні, ніж так. Адже без нього точно не пропаду. 
Аліна: А яку пору року любите найбільше?
Сергій Вікторович: Кожна пора року по-своєму красива. Швидше всього люблю не пору року, а конкретний момент - золоту осінь. Момент, коли навкруги тебе все вбирається в золоті шати, створюючи особливу атмосферу. 
Аліна: Згідна з Вами. А чи вірите Ви в кінець світу?
Сергій Вікторович: Жити потрібно конкретним моментом, у кожного кінець світу свій. Для когось - це кінець життя, а для когось – втрата чогось чи когось. Тобто це поняття дуже широке. Авжеж, потрібно жити з думкою про майбутнє і оглядатись на минуле. Та все ж я думаю, що в житті є набагато цікавіші речі, про які слід задумуватися. 
Аліна: І останнє запитання: чи будете Ви нашим класним керівником до завершення 11 класу?
Сергій Вікторович: Однозначно відповісти не можу. Адже не впевнений, що вистачить сил. Ні, я не хочу сказати, що мені не вистачає волі чи сил справлятись з труднощами, що останнім часом виникають одне за одним, але найбільшим значущим показником для мене є результативність моєї праці. І якщо цих результатів немає, то, напевно, і я не справляюсь зі своїми обов’язками. Одне, що можу точно сказати, це те, що більше класним керівником вже не буду. Це дуже важка та невдячна справа… Краще цей час використати на розвиток проекту та індивідуальну роботу з учнями, які бажають чогось досягти в житті, а не стати ще одним з тих людей, що стоять на узбіччі життя. 
Аліна: Дякую за відповіді.
Сергій Вікторович: А тобі вдячний за цікаві запитання.
Семенюк Аліна, юнкор проекту, учениця 10 класу.
Категорія: Наша школа | Переглядів: 4186 | Додав: Алінка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 5
1 Алінка  
0
Правда ж файно! happy happy happy

2 Sirogka  
0
Алінко, спробуй після закічення школи поступити на факультет журналістики. Це дуже цікава робота. Чи не так?

3 savosya64  
0

4 Алінка  
0
Sirogka не можу з Вами не погодитися=) biggrin

5 Котик  
0
Так і я хочу доповнити, що журналістом надзвичайно цікаво працювати, а також мені дуже сподобалось інтер'ю із Сергієм Вікторовичем. smile smile smile

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015