Неділя, 19.05.2024, 15.32.56

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2015 » Січень » 10 » Берездівські самоцвіти
Берездівські самоцвіти
16.30.29

Пропонуємо вашій увазі статтю Віри Мальчук "Берездівські самоцвіти", що була надрукована у газеті "Трудівник Полісся" від 7 січня 2015 р. №2 (11093):

 Нещодавно в районному Будинку культури чудово виступив зразковий духовий оркестр Берездівської районної дитячої школи мистецтв, який так і хочеться назвати "Берездівськими самоцвітами". Ми сфотографували для газети цей шляхетний колектив разом із його керівником Олександром Невірковцем, директором школи Ольгою Чорнокрилюк та викладачем Вікторією Прокопченко й пообіцяли читачам найближчим часом розповісти про те, як виник цей колектив, окремі виступи якого в сучасному стилі просто полонять душу. Як виявилося, час дійсно невблаганно пролітає. Ось уже й новий рік настав. А обіцянки треба виконувати! Отож, ми попросили Ольгу Євстафіївну розповісти детальніше про колектив, який нині є окрасою не лише районної дитячої школи мистецтв, а й усієї Славутчини! На що директор закладу повідала таку історію:

"У 2008 році до Берездівської районної дитячої школи мистецтв прийшов на роботу молодий спеціаліст класу духових інструментів Олександр Євгенович Невірковець. Дуже швидко викладач зумів знайти спільну мову зі своїми вихованцями. В якості експерименту, на добровільних засадах, він створив декілька дуетів духових інструментів. Після вдалих їхніх виступів ці дуети об'єдналися в більші асамблеві форми. Не залишилися байдужими до асамблевої гри й інші юні музиканти. Коли самотужки, коли за допомогою викладача, духові інструменти стали опановувати баяністи, акардеоністи, вокалісти. І вже під кінець 2010 року новостворений дитячий оркестр духових інструментів продемонстрував викладацькому колективу своє перше виконання творів.

Різні за характерами, звичками, поглядами на життя, маленькі музиканти однаково схвильовано й благовійно створюють зливу дивовижних чаруючих звуків. Один за одним вивчають твори вітчизняних та зарубіжних композиторів. Все частіше оркестр звучить на сценах школи, сільських клубів, районного Будинку культури... 

В грудні 2013 року наш колектив здобув свою першу перемогу - постановою колегії управління культури, національностей та релігії Хмельницької обласної державної адміністрації духовному оркестру було присвоєне звання "Зразковий аматорський колектив".

Концертна та виконавська діяльність колективу зростає з кожним днем. Його радо зустрічали в Малому Правутині, Мухареві, Хвощівці, Скниту, Крупці, Славуті. Декілька років поспіль у День Перемоги в Берездові проходила святкова хода під звуки маршів нашого оркестру. 

 Сьогодні колектив є єдиним цілим - його учасники легко знаходять спільну мову один з одним, спілкуються поза школою, часто разом відпочивають. А в центрі уваги - завжди добрий, щирий, натхненний викладач Олександр Невірковець. 

Зразковий аматорський колектив постійно перебуває у стані готовності до нових виступів, а тому звертаюся через вашу газету до всіх славутчан: запрошуйте! Ми будемо раді відвідати вас з святковими концертами".

Записала Віра Мальчук

Категорія: Наше село | Переглядів: 439 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015