Неділя, 28.04.2024, 16.39.46

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2014 » Грудень » 11 » Зустріч зі справжнім патріотом
Зустріч зі справжнім патріотом
18.09.54

Мало хто замислюється про те, що найдорожче, що є у людини - це життя, яке ми не цінуємо, проводячи день за днем у щоденних турботах. І лише тоді замислюємось про цінність життя, коли потрапляємо у складні ситуації, а особливо - коли є небезпека його втратити. Тоді починаєш цінувати кожну прожиту мить, дивлячись на все по іншому. Особливої уваги варті люди, які ладні віддати власне життя за Батьківщину та майбутнє прийдешніх поколінь. Завдяки героїчним вчинкам та готовності до самопожертви справжніх патріотів України наша держава витримала важкий удар у спину та має шанс на світле майбутнє.  

Саме таким є Сергій Ростиславович Стасюк, який під час нетривалої відпустки із зони АТО знайшов час, щоб завітати у стіни рідної школи. І хоч сам він говорить про те, що не бачить у своїй діяльності нічого героїчного, для кожного учня школи, з яким він в той день поспілкувався Сергій Ростиславович є справжнім героєм та патріотом України. Адже мало хто зможе самовільно поміняти теплий кабінет науково-дослідного інституту на намет у полі із щоденною небезпекою віддати життя у боротьбі за Батьківщину, розуміючи що вдома за твоє життя щодня моляться найрідніші люди. "Він таким був змалечку: відмінником у навчанні і командиром класу" - згадує про дитячі роки випускника нашої школи 1991 року його перша вчителька Лідія Леонідівна Коломійчук під час зустрічі патріота з учнями початкових класів. 8 грудня 2014 р. учні Берездівського НВК мали чудову нагоду поспілкуватись з Сергієм Ростиславовичем. Спочатку він розповів про себе та службу, а потім - терпляче відповів на кожне запитання учнів 1-4 класів, які навперебій засипали досить різними та інколи навіть глибокими за змістом питаннями.

У кожній відповіді наш герой намагався донести до дітей головну суть: ми не хочемо воювати, а хочемо миру. Натомість змушені захищати рідну землю від агресорів. Зокрема сам Сергій Ростиславович захищає небо у складі зенітно-ракетних сил. Саме завдяки тому, що у нас є такі захисники, ворог не порушує спокій у рідному небі своїми винищувачами та бомбардувальниками. Але охороняти небо від безпілотних літальних пристроїв нашим військовим доводиться досить часто. А у мирний час наш герой був вченим - проектував системи зрошення навіть для кращих футбольних стадіонів нашої країни. Зворушливими були побажання учнів, головними з яких були прохання повернутись живим з цієї неоголошеної війни. Потім Сергій Ростиславович зустрівся з учнями 5-11 класів у актовій залі, які гучно відповіли "Героям слава!" на привітання "Слава Україні!" Спочатку він розповів про свій полк та про те, що захищає Україну з березня 2014 р. Потім він прочитав  два листи від дітей та зворушливі вірші дівчинки, в кожній стрічці яких були переживання за солдатів та подальшу долю України. Цих дітей він не знає, але береже рядки, написані дитячими руками біля свого серця. Коли наш захисник читав тремтячим від хвилювання голосом ці листи, то в залі очі багатьох присутніх учнів та вчителів наповнились слізьми.

 

Дуже всім сподобався момент, коли Сергій Ростиславович заспівав під супровід гітари чотири пісні, одну з яких написав сам! І знову на очі навертаються сльози. Хіба можна стримувати почуття, які вирують в душі, відчуваючи сум та тугу за полеглими героями.

Всім хто загинув у боях за незалежність України, всі присутні віддали шану хвилиною мовчання. Насамкінець ми обмінялись з нашим гостем прапорами України. Сергій Ростиславович привіз прапор, з побажаннями та підписами від своїх братів по зброї, а ми - подарували прапор з нашими теплими та щирими побажаннями.

Ще довго ми не хотіли відпускати нашого героя, який пообіцяв приїхати під час наступної відпустки. Адже вже через кілька днів він повернеться до зони АТО захищати наш мир і спокій. 

Ця зустріч допомогла багатьом з нас усвідомити, якою страшною є та неоголошена війна на сході України, та зрозуміти, якою важливою для захисників України є наша підтримка. Що наші слова та малюнки надихають військових боронити Україну ще завзятіше. Тож давайте ще більш палко підтримувати наших військових  і вірити у перемогу! Тоді все у нас з вами буде добре, а наші нащадки з гордістю згадуватимуть подвиг справжніх патріотів у вільній Україні!

P. S. Відео про бойових побратимів Сергія Ростиславовича Стасюка:

:

Лариса Ніжнік, юнкор проекту, учениця 9 класу  

Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 518 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015