Понеділок, 06.05.2024, 19.52.35

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2011 » Вересень » 28 » Загіпнотизовані голови
Загіпнотизовані голови
20.40.58
15 вересня 2011 р. трапилась непересічна подія в житті нашого села - шоу-програма (якщо це можна так назвати) якогось гіпнотизера, який нібито приїхав десь з Херсонщини. Сам особисто я не був присутній на цьому заході, розрекламованому у школі як безкоштовний цирк, в силу певних обставин (не був присутнім у селі в той час). Але на основі інформації, яку я отримав з різних джерел, можу скласти певну картину подій, що там відбувались. Так, реклама не помилилась - то був дійсно безкоштовний "цирк", але "клоунами" в ньому були чомусь учні Берездівського НВК, яких ведучий цього дійства використовував для побудови своєї програми. На початку того "шоу" ведучий викликав 9 учнів 10-11 класів Берездівського НВК і почав ними маніпулювати як маріонетками: лягали не згинаючись поміж двох стільчиків, ходили по склу (не скажу, чи справжнє воно було, чи муляжне), танцювали, брутально висловлювались, розповідали, де у селі продається підпільна горілка та робили багато інших речей, що не притаманно більшості з них у повсякденному житті. Не стану стверджувати, що він їх загіпнотизував (тому що учасники  говорять про те, що просто підігрували йому), але ті записи, що залишились після концерту, є яскравим тому свідченням. З одного боку, це був певний виховний момент для всіх: не спілкуватись з незнайомими людьми наодинці. Але чи було враховано вплив цього "цирку" на психіку присутніх там дітей та й самих учасників дійства? Особисто мене таке використання дітей обурює, як і факт, що це міроприємство не було ні з ким погоджене: прийшла людина чи то до сільського голови, чи то до голови "колгоспу" і домовилась... Принаймні це мені стало відомо із неофіційних джерел. Не думаю, що хтось у районі візьме на себе організацію такого дійства. Тому не залишається нічого більш думати, крім того, що голови у голів теж були "загіпнотизованими". Особливо якщо врахувати той факт, що людина за той "цирк" отримала немалу грошову винагороду (за неофіційними джерелами, один із голів "виклав" за міроприємство 2000 гривень). Постає цілком логічне запитання: А для чого тоді збирали кошти з кожного підприємця в селі по 100 гривень на День Незалежності? Концерт організували всі власними силами, на декорації скинулись вчителі Берездівського НВК. Виходить, що для святкування визначної події в історії нашої держави тоді коштів не було, а тут десь знайшлись... Я вже не запитую, куди ті кошти були вкладені сільським головою: то вже на його совісті.
Надіюсь, наступного разу наше сільське керівництво спочатку подумає перед тим, як втнути якусь чергову дурницю...
Сергій Вікторович Опанасюк , керівник проекту "Birchen Miracle"
Категорія: Наше село | Переглядів: 650 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
1 lordi  
0
Було дуже цікаво і весело...

2 panasiuk  
0
Повністю підтримую автора статті. І як я зрозумів, багато людей прийшли на шоу, не знаючи куди йдуть. Якщо повісили б афішу на кшталт "Сеанс гіпнозу", не думаю що тоді прийшли б всі там присутні (принаймі в це хочеться вірити). Краще б голови організували літературний вечір, або звіт про цьогорічний збір врожаю чи проблеми благоустрою села (наприклад цьогорічну нестачу води в колодязях та річці). Щодо коментаря, наркомани теж говорять що боло і цікаво, і весело, а далі? Існують ситуації в яких краще використати чужий досвід. На такі випадки і прислів'я є: "Лише дурні вчаться на власних помилках".

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015