П'ятниця, 26.04.2024, 09.26.23

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2016 » Лютий » 19 » VІ турнір з шахів імені Сергія Андроновича Яцюка
VІ турнір з шахів імені Сергія Андроновича Яцюка
08.32.02

Пропонуємо вашій увазі відео ТРК "Контакт Славута"  про VІ турнір імені Сергія Яцюка

та статтю А. Пермякової «Шахові традиції Берездова», опубліковану у газеті «Пульс» №8 від 18.02.2016 р.

Ніхто не стане заперечувати, що шахи є найбільш поширеною у світі інтелектуальною грою. Не випадково історія шахів обчислюється тисячоліттями…

Істинні прихильники шахів переконані, що ця гра допомагає і у повсякденному житті, адже вміння бути зосередженим та звичка прораховувати наперед ходи здатна вберегти від багатьох помилок, допомагає знаходити розумне рішення, здавалося б, безнадійних справ.

Чудова традиція шахових змагань існує у селі Берездів на Славутчині. Минулої суботи, 13 лютого, шостий рік поспіль у стінах Берездівського НВК проходив шаховий турнір пам’яті Сергія Яцюка – колишнього директора цього навчального закладу, тренера-викладача з шахів Славутської ДЮСШ «Колос».

За словами організаторів, вперше шаховий турнір імені Сергія Яцюка пройшов 9 лютого 2011 року. А до цього багато років шахові змагання серед школярів організовував сам директор школи, який був справжнім ентузіастом шахів і прагнув всіляко залучати до цієї інтелектуальної гри своїх вихованців. Культ шахів панує у Берездівському НВК й сьогодні, чимало його учнів займаються у шаховому гуртку, який віднедавна очолює Сергій Опанасюк.

Святкову атмосферу учасникам і гостям забезпечили вихованці Берездівської школи мистецтв, у виконанні яких прозвучав Державний Гімн України, а також низка оригінальних творчих номерів.

Після урочистого відкриття турніру до присутніх звернулася директор Берездівського НВК Олена Максимчук, яка не приховувала задоволення від того, що інтерес до шахів зростає і з кожним роком турнір набирає все більшої популярності. Вона нагадала, що співорганізаторами шахового турніру стали педагогічний колектив Берездівського НВК, районний осередок ВФСТ «Колос», управління освіти Славутської РДА та родина Сергія Андроновича Яцюка. Інформаційну підтримку забезпечили ТРК «Контакт-Славута» та тижневик «Пульс».

У свою чергу заступник голови Берездівської об’єднаної територіальної громади з гуманітарних питань, начальник відділу освіти, молоді та спорту, культури та туризму Володимир Мосіюк запевнив, що місцева влада буде всіляко підтримувати і розвивати традиції проведення шахових змагань у Берездові. Треба зазначити, що діти та онуки Сергія Андроновича Яцюка беруть постійну участь у шаховому турнірі його пам’яті і нерідко виборюють призові місця. А любов до шахів у кожному з них привив батько та дідусь, який сам безмежно любив цю гру і жодні вихідні для нього не минали без шахової партії. Шахи у їхній сім’ї стали насправді родинною грою.

За словами доньки Сергія Андроновича Тамари Чумак (разом із чоловіком Вадимом вони сьогодні живуть і працюють у Києві), вони щороку роблять усе можливе, аби на початку лютого завітати на малу батьківщину та взяти участь у шаховому турнірі. Жінка зазначає, що їй надзвичайно приємно, що у стінах Берездівського НВК продовжує жити добра память про дорогу для неї людину – її батька.

У цьогорічному шаховому турнірі памяті Сергія Яцюка взяли участь шахісти різних вікових груп зі Славути, Берездова, Малого та Великого Правутина, Малого Скнита, Манятина, Миньківців, Крупця та міста Києва. Змагання проводилися у командно-індивідуальному заліку серед дорослих та школярів старших 10 років, в індивідуальній першості серед дітей до 10 років.

Переможцями турніру стали:

Молодші учасники до 10-ти років в індивідуальному заліку:

1. Богдан Козліков (с. Берездів);

2. Владислав Стаканчук (с. Великий Правутин);

3. Богдан Пилипчук (с. Берездів).

Учні старші 10 років:

І дошка

1. Євгеній Кузмінчук (м. Славута);

2. Вадим Пилипчук (с. Берездів);

3. Юрій Поліщук (с. Крупець).

ІІдошка

1. Дмитро Кузьміч (с. Малий Правутин);

2. Сергій Носолюк (с. Крупець);

3. Ігор Миронюк (с. Миньківці).

ІІІ дошка (дівчата)

1. Діана Рабченюк (с. Берездів);

2. Олена Яцюк (с. Берездів);

3. Валентина Виховська (с. Великий Правутин).

У командному заліку (перехідний кубок) переможцями стали:

1. Берездівський НВК-1 (Вадим Пилипчук, Максим Хоміч, Діана Рабченюк);

2. Берездівський НВК-2 (Олександр Возлюк, Дмитро Хомич, Олена Яцюк);

3. Крупецький НВК (Юрій Поліщук, Сергій Носолюк).

Серед дорослих переможцями стали:

І дошка

1. Микола Туринський (с. Миньківці);

2. Вадим Чумак (м. Київ);

3. Володимир Мосіюк (с. Берездів).

ІІ дошка

1. Сергій Опанасюк (с. Берездів);

2. Артур Мельник (с. Крупець);

3. Василь Савченко (с. Берездів).

ІІІ дошка (жінки)

1. Галина Пилипчук (с. Берездів);

2. Ольга Урбанчук (с. Великий Правутин);

3. Тамара Чумак (м. Київ).

У командному заліку (перехідний кубок) переможцями стали:

1. Берездів-1 (Володимир Мосіюк, Сергій Опанасюк, Галина Пилипчук);

2. Збірна команда сіл Миньківці та Крупець (Микола Туринський, Артур Мельник);

3. Київ (Вадим Чумак, Микола Яцюк, Тамара Чумак).

Переможці змагань були нагороджені грамотами, медалями та цінними подарунками.

Категорія: Наше село | Переглядів: 535 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015