Понеділок, 29.04.2024, 18.13.51

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2012 » Жовтень » 13 » У Берездові вона - як живильне джерело
У Берездові вона - як живильне джерело
19.38.02
Йдеться про районну дитячу школу мистецтв, яка днями влаштувала святкову зустріч із нагоди свого 20-ліття. Її поява у 1992 році на культурних теренах Славутчини дійсно стала явищем. Тоді у колишньому райцентрі, в приміщенні давно недіючого готелю поселилась її величність Музика. Берездовом полинули звуки живих інструментів..
Нелегко давалось становлення сільської музичної школи (це у 2008р. її було пе­рейменовано в районну школу мистецтв). Першим її очолював Володимир Кудряшов (нині мешкає і працює в Києві, звідки прислав вітальну теле­граму). Через якийсь час Його змінила Лідія Копа, котра при­була на святкування й розпо­віла: «Спершу у мене було 8 учнів, потім стало 16. Школа пе­ребувала в холоді - руки замер­зали, діти не могли роздягнутися. Не порівняти з тим, що ми бачимо сьогодні. Знаю, спершу змурували одну грубку, потім - другу... А нині школа газифікована!»

У 90-ті роки Берездівська музична мала одну філію - в Цвітосі. Нині філії діють у п'яти селах (додалися Крупець, Губельці, Ганнопіль і Понора), а всього у районній школі ми­стецтв 14 викладачів нині на­вчають 102 учні. Всі педагоги мають фахову освіту, 9 із них - вищу. У ДШМ успішно працю­ють такі колективи як хор, духо­вий оркестр, квінтет інструменталістів та вокально-інструментальний ансамбль. А ще тут дитячі пальчики юних ви­хованців опановують скрипку і фортепіано, баян та акордеон, діти вчаться співати і малю­вати...
Десять останніх літ школа перебуває у тендітних, але на­дійних руках Ольги Чорнокрилюк. Керувати культурно-просвітницьким закладом дово­диться самій, без завуча і сек­ретаря. Та Ользі Євстафіївні вдалося разом із викладачами створити справжню команду од­нодумців. Вони і самі завше на сцені, й своїх вихованців на­лаштовують на участь у різно­манітних святкових заходах, що відбуваються чи то на теренах рідних сіл, чи на районній сцені. Випускники РДШМ вже закін­чили або успішно навчаються нині в Київському державному інституті культури і мистецтв, Рівненському державному гума­нітарному університеті, Грицівському вищому художньому училищі, Житомирському учи­лищі культури, Хмельницьких музучилищі та Академії ми­стецтв...
Напрочуд душевним вийшло святкування у Берездові. Не з порож­німи руками завітали на нього перші особи району Олег Несен та Леонід Радзивілюк - вручили велику ма­льовничу картину. А головне - пообіцяли якісний ремонт примі­щення закладу, як тільки видасться фі­нансова можливість. Почесною грамотою для О.Чорнокрилюк відзначила й увагу до проблем школи ми­стецтв засвідчила новий начальник від­ділу культури і ту­ризму РДА Валентина Бражук.
Численною виявилася на святі делегація районного Бу­динку культури на чолі із його директором Оксаною Крав­ченко: знаний не лише на Славутчині акомпаніатор Василь Зубарець навіть дав початківцям своєрідний майстер-клас.
Не могла оминути ювілейні урочистості й очільниця Славутської дитячої школи мистецтв Людмила Скрипнюк, адже тут, у Берездові, в перші роки заснування школи молодим спеціалістом після закінчення музучилища сама починала викладацьку діяль­ність.
Завжди рідним у цих стінах почувається й сільський голова Віктор Васьківський, котрий щиро мовив: «Мені пощастило найбільше з усіх сільських голів, що на території сільської ради є така школа! Кожного дня спо­стерігаю, як радо сюди біжать дітки...»
До вітань також долучились художній керівник сільського Бу­динку культури Ніна Веремчук, бібліотекар Надія Прилуцька, а від батьківського комітету з чудовими подарун­ками - Надія Опанасюк.
Із майже 30-ти(!) номерів складась програма святкового концерту.

З подякою за науку залюбки свою майстерність де­монстрували випускники Ок­сана Петрийчук та Андрій Ковальчук. Чудово танцювали вихованки хореографічного ко­лективу Цвітоської філії (клас Н. Бєлєнової).

На оперне ми­стецтво замахнулися чарівна Аня Яцюк, Максим Прокопченко та Станіслав Чорнокрилюк.

Сподобався підбір репертуару, де не бояться трансформувати світову класику й беруться за сучасний репертуар. І це все виглядає так природно для Школи мистецтв, котрій лишень двадцять...
Валентина ЗАВАДСЬКА // Трудівник Полісся № 41 від 11 жовтня 2012 р. - с. 15

 

Категорія: Наше село | Переглядів: 565 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015