Понеділок, 13.05.2024, 11.09.57

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2012 » Червень » 25 » Туристичними стежками
Туристичними стежками
13.34.15

З 11 по 15 червня 2012 року був організований піший туристичний похід для учнів Берездівського навчально-виховного комплексу. Це були члени різних гуртків: туристичного, футбольного, волейбольного. Від туристів вимагалися неабиякі фізичні дані, а саме: витривалість, спритність, уміння переносити на собі тяжкі речі, а також витримувати далекі переходи по різноманітній місцевості: лісовій, болотистій та з дуже складним рельєфом.  Тому відбирали фізично підготовлених учнів.
Організували похід директор Берездівської районної ДЮСШ – Задворний Василь Миколайович, керівник туристичного гуртка Берездівського НВК - Новіцький Сергій Віталійович, вчитель фізкультури Берездівського НВК – Савченко Василь Володимирович, працівник Берездівського НВК – Корсун Юрій Анатолійович. 
Похід відбувся за маршрутом Берездів – Малий Правутин - Великий Правутин  – Хвощівка – Ставичани – Шагова – Печиводи  – Киликиїв – Клепачі -Малий Скнит – Губельці – Волиця – Крупець – Стригани.
   Перешкоджали складні погодні умови. Перша ніч застала мандрівників у дубовому лісі біля села Великий Правутин.

Це було справжнє випробування для юних туристів. Після розташування наметового містечка, налетіла сильна злива. В деяких туристів, які знехтували правилами зведення намету, залило сам намет та спальні мішки. На жаль був травмований один із учасників під час необережного поводження з ножем, отримав легкий поріз кінцівки пальця. Туристу була надана перша медична допомога (з собою було взято всі необхідні медикаменти, перев’язочний матеріал) і пізніше зійшов з дистанції (був евакуйований додому в селі Печиводи, куди за ним приїхав на власному авто вчитель фізкультури Савченко Василь Володимирович, який залишався на чергуванні в рідному селі, в випадку надзвичайних ситуацій ). Шквали комарів та кліщі не давали змоги відпочити мандрівникам. Дрова після дощу відсиріли, дуже важко було розпалити багаття. Але з часом вогнище запалало, просушено спальні мішки та кросівки. Під ранок рев дикої звірини розбудив наметове містечко (по всій ймовірності дика свиня). А нагородою для учасників походу була запашна уха з карасів, яких вранці наловили в місцевому ставку та озерцях неподалік від лісу. 
Вранці учасники походу вирушили в сторону села Хвощівка, щоб дістатися до села Печиводи і там заночувати.

Привал було зроблено в лісі поблизу села Ставичани. Ліс зустрів чудовими краєвидами та запашною суницею, якої було в необмеженій кількості. І ось взято курс на села Ставичани та Шагова. Ніч застала в поблизу села Печиводи, біля річки Корчик де споруджено водяний млин.

 Учасники походу з насолодою купалися, ловили рибу та раків. А вночі, коли всі розійшлися по наметах, пішов сильний дощ. На ранок випогодилося і мандрівники продовжили свій нелегкий шлях в напрямку села Киликиїв та Клепачі. Подорожні фотографували місцеві краєвиди та видатні місця,могилу козакам, що в 1648 році на чолі з Богданом Хмельницьким боролися за волю та незалежність України.

При підході до села Клепачі, пройшов короткочасний дощ. Туристи встигли сховатися під дахом місцевої автозупинки, після чого заночували в саду біля вітряного млина.

Фруктовий сад в Клепачах зачарував всіх своєю доглянутістю та чистотою. Про що, на жаль, не скажеш про сад в селі Берездів. Місцеві мешканці безкоштовно забезпечили харчами та водою. Ночівля пройшла відносно спокійно, хоча місцева собака вночі поласувала консервою з м`яса, яку забули забрати в намет. Вранці опорожнілу банку знайшли за два десятка метрів від табору. Шлях продовжили в сторону села Малий Скнит.
З Губелець попрямували через село Волицю побачити старий дот який до цього часу знаходиться в непоганому стані.

Привал зробили неподалік села Улашанівка в сосновій лісосмузі. Поласували урожаєм різноманітних грибів.

Туристична група вийшла в район села Крупець, запаслась харчами та вирушила до кінцевої точки маршруту  - село Стригани, табір «Голубі озера». Наметове містечко було розташовано на території цього ж табору. Знову пройшла короткочасна злива. Після вечері, учасники походу розважалися в таборі «Голубі озера» на дискотеці, а тоді сиділи допізна біля багаття.

Вранці планували мандрівку до Голубих Озер та став на заваді дощ. Вирушили в рідне  село. Поверталися звісно неохоче.

Більше фото Ви зможете переглянути у фотоальбомі нашого сайту.
Юрій Анатолійович Корсун, учасник експедиції, адміністратор комп'ютерної мережі Берездівського НВК
Категорія: Наша школа | Переглядів: 1415 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015