П'ятниця, 10.05.2024, 10.04.19

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2012 » Червень » 30 » Той, що іде попереду
Той, що іде попереду
15.29.12

Пропонуємо Вашій увазі статтю Валентини Завадської, кореспондента газети Трудівник Полісся, про керівника нашого проекту.

Останнім часом все частіше з різних - пере­можних! - причин стало зустрічатися прізвище мо­лодого педагога Сергія ОПАНАСЮКА. Назвемо лише декілька зі здобутих ним вершин. Сертифікат учасника Всеукраїнського конкурсу «Вчитель-новатор». Виступ на секцій­ному відділенні Міжнародного фестивалю педагогічних інновацій та диплом переможця у ньому. Участь у республі­канському конкурсі на найкращий авторський освітній інтернет-сайт. До слова, щодо останнього, то минулорічної весни на Славутчині було організо­вано районний конкурс сайтів навчальних закладів та освітніх установ. І що ви ду­маєте? Адміністратор сайта Берездівського нвк Сергій Опанасюк переміг з-поміж колег відразу у двох номінаціях: сайтів вчителів та позашкільних установ!

І нарешті головне: нещо­давно у Миколаєві було під­бито підсумки XV Національного конкурсу шкіль­них газет, участь у якому взяли 3011 учнівських ЗМІ. При­ємно, що подоляни не пасли на ньому задніх, адже в числі пе­реможців названо прес-центр Кам'янець-Подільської зош №10. А от у номінації «Краща електронна газета» першість здобуло електронне «Березове диво» прес-центру «Вігсеп Mir­acle» Берездівського нвк Славутського району. І як тут не поставити окличний знак! За­лишається лише до­слідити, звідкіля ж з'являються вчителі-новатори і як наро­дився цей берездівський (чи березовий"?) фено­мен.

Це його рідні село і школа. В статусі ви­пускника Сергій й гадки не мав, що повернеться до неї вчи­телем: у майбутньому бачив себе спортив­ним журналістом, а ще краще - істориком-науковцем. Тож вступив до Рівненського інституту слов’янознавства, про викладацький рівень у якому згодом склав найкращі враження.

Промовистий штрих: маючи зі школи знання німець­кої мови, Сергій впродовж на­вчання в інститутських стінах опанував ще й англійську! Тож у рідну альма-матер повер­нувся вчителем історії та іно­земних мов. Як це сталося? Студент С. Опанасюк був на той час, у 2003-му, лише на 2-му курсі, а тут покликав його назад в школу тодішній її директор Сергій Андронович Яцюк, якого наш молодий герой безмірно поважав...

- Не зміг йому відмовити. Звісно, жаль було покидати ве­селе студентське життя, по­їздки в археологічні експедиції, - зізнається нині Сергій Вікторо­вич. - В той же час захотілося самостійності. Любов до рідних школи і села теж зіграла свою роль. Тож вибір зробив, і шальки терезів перехилились на користь педагогіки. Так у 20 років став класним керівником у дев'ятикласників. Інтуїтивно поставив у якийсь момент на перше місце дисципліну в по­єднанні з виховним процесом. Надалі впродовж років йшов до усвідомлення того, що таке справжня робота з дітьми.

Сергій Опанасюк і нині пе­реконаний: почавши вчителю­вати у такому юному віці, мав би значно менше шансів стати справжнім педагогом, якби не підтримка старших колег - осві­тянськими взірцями стали для нього Анатолій Дем'янович Горанський, Світлана Володими­рівна Мосіюк, Василь Володимирович Савченко, нині покійний Олександр Миколайо­вич Власюк (він викладав фі­зику, а його син Сергій нині навчає дітлахів інформатиці). З роками наш герой зрозумів, що не помилився у виборі профе­сії. Надихало бажання дати учням щось нове...

Так 6 літ тому виник проект «Березове диво». Він почи­нався як гурток англійської мови й співпав у часі зі ство­ренням шкільного сайта. Була заснована учнівська команда, котра щороку оновлюється. Охопили різні напрямки діяль­ності як от історичне краєзнав­ство, переклад, веб-дизайн та «Інтелектуали», «Юний дослід­ник» і «Юний журналіст». Особ­ливим штрихом стало проведення інтелектуальних конкурсів - у школі впродовж року їх відбувається 6 плюс кубок села, плюс два інтернет-конкурси (один із яких - англомовний) із перевірки загальної ерудиції. Причому, конкурсантами стають не лише юні берездівчани чи учні Хмельничини, а школярі зі всієї України. Тож про Славутський район і Берездівський нвк уже вдосталь дізналися в освітньому просторі держави, адже впродовж лише цього року команда С. Опанасюка взяла участь у п'яти всеукраїнських конкурсах і фестивалях. Донеччина, Черкаси, Миколаїв - де лишень побували зі своїм, тепер уже уславленим «Березовим дивом»... Сергій Вікторович, між тим, вже будує плани на новий навчальний рік: розви­вати і далі проект, створити ще один гурток (фотографічний), щомісячне видання електронної газети у друкова­ному вигляді, й на­далі розвивати власні Інтернет-кон курси. Звісно, тут не обійтися без підт­римки методичного кабінету відділу освіти - дієва спів­праця у нашого співрозмовника склалася з Оленою Тітор, Ганною Жур, а також профспілко­вим лідером освітян району Василем Власюком.

Немала запо­рука успіхів Сергія Опанасюка в тому, що його ро­зуміють і підтримують в родині. Дружина Олена Василівна - не просто педагог (викладає хімію), а й творча особистість: світлини із її неперевершеними виробами з бісеру забезпе­чують велику відвідуваність сайта Берездівського нвк. Вона теж активно працює в проекті, допомагає учням в науковій ро­боті, відповідаючи за напрямок «Творча майстерня». За напру­женою роботою вчительське подружжя й не помітило, як під­ріс їхній синок, - через декілька місяців Сашко стане першо­класником. Для Наталки Гриценюк, рідної сестрички нашого героя, цей навчальний рік став випускним у класі, де Сергій Вікторович є класним керівни­ком... Тож нехай всі вони бу­дуть щасливі!

 За матеріалами газети Трудівник Полісся №26 від 28 червня 2012 р.

Категорія: Наш проект | Переглядів: 492 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015