Понеділок, 29.04.2024, 14.23.13

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2010 » Лютий » 13 » Тиждень профорієнтації в Берездівському НВК
Тиждень профорієнтації в Берездівському НВК
09.28.06
Дуже нелегко буває молодій людині розібратися у великому розмаїтті професій. Причому, ця проблема дедалі ускладнюється. У 1926 році нараховувалося в світі близько 10 тисяч професій, у 1991 - понад 50 тисяч, а нині - більше 100 тисяч. Отже, з цієї великої кількості людських справ треба обрати одну. І тут важливо не помилитися - віддати перевагу тій професії, яка найбільше відповідає здібностям, покликанню, знанням, потенціалу. В цьому школярам нашого НВК мав допомогти Тиждень профорієнтації.
Активно включились в його програму учні 7-Б класу. Вони написали міні-твір на тему «Моє уявлення майбутньої професії». Ось окремі рядки з цих творів: «У світі є безліч професій. Та мені до душі одна - програміст. На мою думку, я досить непогано володію комп'ютером, тому ця професія є для мене найкращою." «Я мрію стати психологом, як моя мама, тому що я люблю спілкуватися з людьми, хочу допомагати їм розбиратися у своїх проблемах».
Активну участь у створенні Галереї професій взяли учні початкових класів. Кожен клас представив свою композицію з висловів, прислів'їв, приказок, загадок про професії та працю в оригінальній формі.
Учні 8 та 10 класів своє ставлення до майбутнього пе¬редали засобами образотворчого мистецтва, відобразивши свої мрії в художній формі. Так була створена малюнкова діагностика «У дитинстві я мріяв...» та «Я через 10 років...». Слід відмітити кращі роботи Купріянець Марини (10 клас), Камінської Світлани, Борщук Тетяни, Яремчук Світлани, Гриценюк Ольги (8 клас).
А ще, в рамках Тижня профорієнтації відбулась зустріч старшокласників із представником Славутської міськрайонної служби зайнятості Оленою Василівною Левунець. Олена Василівна ознайомила учнів з ситуацією на ринку праці, запропонувала буклети із серії «Обираємо професію разом». Було переглянуто ряд фільмів про робітничі професії, найбільш потрібні нині на ринку праці.
Вибір професії - це справа не одного дня. Сьогодні ми зробили початок, а вдалий вибір залежить від самих дітей. Звичайно, усіх галузей і професій ми не згадали. Та все ж, зважаючи на те, що почули і побачили, я впевнена, діти оберуть собі професії до душі.
Раїса Хоміч, практичний психолог.

За матеріалами газети "Трудівник Посісся" від 12.02.2010 р. 



Категорія: Наша школа | Переглядів: 864 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 3
1 Vitalii  
0
Цікаво
smile

3 Іван  
-1
7-А погано грає у фудбол!!!

2 Іван  
-1
Що тут цікавого!!! biggrin twisted

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015