Неділя, 05.05.2024, 23.11.35

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2014 » Липень » 31 » Талант від Бога - краса для людей
Талант від Бога - краса для людей
19.53.05

Пропонуємо переглянути статтю Михайла Мокляка про подружжя Белінських, що була опублікована у газеті "Трудівник Полісся" №31 від 31 липня 2014 р.

 Нещодавно під час проведення фольклорної експедиції з виявлення народних умільців декоративно-прикладного мистецтва району ми завітали до оселі подружжя Романа і Тамари Белінських у Селичеві, майстрів-аматорів художнього вишивання. Всі кімнати їхньої оселі прикрашені вишитими рушниками, картинами, іконами святих. Вони є для них своєрідним оберегом та елементом доброї аури, яка панує у цій дружній родині. Гості, котрі заходять до Белінських, кажуть, що отримують велике задоволення, переглядаючи творіння їхніх рук. 

Спілкуючись з подружжям, ми дізналися, що найкращим проведенням вільного часу для них є спільне заняття вишивкою. Вони не люблять марно втрачати дорогоцінний, вільний від роботи, час, якого у трудівників села не так уже й багато. Зокрема, Роман Анатолійович, котрий працює черговим електромонтером на підстанції, про своє захоплення говорить так:

- Вишивання для мене - це, свого роду, терапія. Коли я приходжу додому із роботи, попоравши домашнє хазяйство, стараюсь знайти годину для вишивання. Це мене умиротворяє, додає мені снаги та спокою. Мрію зайнятись вишиванням пейзажних картин. Разом із дружиною хочемо вишити велику ікону "Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа".

Тамара Володимирівна працює продавцем місцевого магазину. Саме вона привила любов чоловікові до вишивання, а сама перейняла її від подруги. 

- Коли я навчалась у Шепетівському ПТУ, - говорити жінка, - моя подружка, Леся з Білогір'я, запросила мене погостити до себе додому. І коли я зайшла до її хати, була приємно здивована: всі кімнати в ній були прикрашені вишитими рушниками, подушками, скатертинами, вікна - фіранками. І це так вразило мою душу, що вирішила для себе зайнятися вишиванням. Тепер, думаю, серйозно і надовго. 

Їхні творчі роботи неодноразово демонструвалися на різних виставках образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. За участь у фестивалі "Подільська Покрова" м. Шепетівка подружжя Белінських нагороджене грамотою оргкомітету фестивалю.

 

А добрі надії в мистецтві вишивання подружжя Белінських покладає на своїх двох синів - Анатолія, який здобуває вищу педагогічну освіту, та Сергія, ще школяра. Тож дай, Боже, щоб народні творчі таланти нашого краю ще більше проростали і процвітали на благо нашої України!

Михайло Мокляк, методист районного будинку культури

Категорія: Наше село | Переглядів: 470 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015