П'ятниця, 26.04.2024, 08.27.20

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2014 » Січень » 22 » Що таке справжній патріотизм?
Що таке справжній патріотизм?
22.27.24

Ми часто чуємо вислів "Він патріот", "Він був патріотом", але насправді ніколи не задумуємось над тим, що означає слово патріотизм, яку інформаційну значимість воно має. Як можна стати справжнім патріотом? Кого молодь вважає істинними патріотами?

Я вважаю, що патріот - це людина, яка поклала своє життя служінню народу, йшла проти несправедливості на благо інших людей, а головне - не сумнівалася у своєму виборі і була готова віддати навіть своє життя якщо доведеться. 

Не скажу за всю молодь, але особисто я, як представник нового покоління, вважаю істинним патріотом Тараса Григоровича Шевченка. Цього неперевершеного майстра, творця українського художнього слова, який безперервно боровся за волю, вказав своєю титанічною працею українцям істинний напрямок - шлях боротьби, підняв своєю поезією наш народ з колін. Він вважав, що ми народжені на цей світ для того, щоб бути вільними, і ніхто не має права поневолювати нас. Його поезія була, є і буде актуальною для кожного справжнього українця назавжди. А заклики "кайдани порвати" і "вражою злою кров'ю волю окропити" - закликом до боротьби з несправедливістю. 

Тому для мене Тарас Григорович Шевченко є істинним взірцем патріота, який став ним не через обставини, а свідомо вибрав саме такий шлях. Адже він мав чудові перспективи жити в достатку. Але він не підкорився владі, не проміняв честі та совісті на забезпечене майбутнє, відстоюючи ті моральні та духовні принципи, які дозволяють його ставити за взірець справжнього патріота своєї Батьківщини та рідного народу. Його особистий приклад показує, що навіть одна людина може успішно боротись проти системи. І нехай він її не поборов, але допоміг мільйонам українців повірити у краще життя, повернув надію цілому народу! Саме тому його слово не забувають і в наші дні. Завдяки Тарасу Григоровичу Шевченку світ побачив нову Україну "З її Дніпром, степами та красою". А ми, нащадки Великого Кобзаря, повинні слідувати його прикладу та рости гідними громадянами своєї рідної країни.

Богдан Дідушок, учень 9 класу 


Категорія: Особливий погляд | Переглядів: 546 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015