Понеділок, 29.04.2024, 17.36.53

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2014 » Січень » 17 » Різдвяне надвечір'я
Різдвяне надвечір'я
19.05.32
11 січня 2014 р. до нашого села завітала редакція газети "Трудівник Полісся". Пропонуємо вашій увазі статтю Валентини Завадської "Різдвяне надвечір'я "Трудівника Полісся" у Берездові":

"Ви зробили для нас надзвичайне свято!" - так захоплено і піднесено оцінили Різдвяне надвечір'я "Трудівника Полісся" у цьому селі його мешканці. Завітали у благословенну пору святок, коли на зміну колядкам приходять щедрівки. Редакційний колектив "ТП" супроводжували самодіяльні артисти, зокрема, гурт "Калина" (художній керівник Іван Чичмар), який останнім часом знайшов собі прихильників на всій Славутчині. Святкова зустріч відбулася у вщерть заповненій людьми по-новорічному прикрашеній (із ялинкою посередині) актовій залі Берездівського навчально-виховного комплексу за участю настоятеля місцевого храму отця Петра (він же - голова батьківського комітету НВК), представників місцевої влади, ветеранів праці, педагогів і культпрацівників, інтелігенції та молоді села.

- Дорога берездівська громадо! Маємо щастя зустрітися з вами в ці прекрасні січневі свята, які несуть мир, спокій і злагоду в наші оселі, звернулася до присутніх заслужений журналіст України, головний редактор "ТП" Віра Мальчук. - Ми не артисти, а творці улюбленої багатьма газети. Крім того, завше хочемо бути серед людей, дивитися у ваші очі, нести добро. Тож нехай сяють вам різдвяні вогні, а ці подаровані Господом свята звеселяють ваше життя! 

Побажавши всім гарного відпочинку, Віра Олександрівна запропонувала підготуватися до творення "живої" газети - така форма спілкування, як і вручення заквітчаних калиною короваїв шановним людям, віднедавна стали улюбленою складовою кожного надвечір'я "ТП". А тим часом ведуча - народознавець Марія Караван віншувала зал різдвяними побажаннями, для початку програми виконавши разом із Зоєю Стрихарчук відому пісню "Душа поета", в якій віршовані образи В. Мальчук органічно лягли на Зоїну музику. За тим артистичний ряд доповнили Михайло Мокляк та Інна Гармель, зігравши разом із Марією Караван передноворічну сценку. 

Різнобарвною була програма Різдвяного надвечір'я "ТП" в честь "живої" газети: злагоджено співала чоловіча вокальна група та дует подружжя Прокопчуків, пісенну "Червону троянду" і живі квіти подарувала двом героям Інна Гармель, щемливі емоції авторською поезією викликала Надія Пасічник, з любов'ю гуморески читав Валентин Шевчук. А Михайло Мокляк (праобраз нашого "Трудівника") розіграв ще одну сценку "Ходить гарбуз по городу..." А що вже колядок та щедрівок було виспівано! Родзинкою кожного "Трудівникового" надвечір'я стає зазвичай конкурс для милих юнок "Панночка Калина" (випускаємо ж із 1990 року спеціальний тематичний додаток до газети "Калина" для жінок), у якому цього разу взяли участь шість чарівних берездівчанок. Аби здобути перемогу, кожна з них мала виконати уривок пісні, у якій згадується калина, а також придумати оригінальне привітання як присутнім у залі, так і читачам "ТП". Суддями ж у цьому конкурсі стали глядачі: за гучністю їхніх аплодисментів визначилася переможниця - 5-класниця Валерія Яцюк, яка і співала найкраще, і почувалася впевненіше за інших. Отже, маємо ще одну чарівну "Панночку Калину". 

Сюрпризом для учасників "Надвечір'я" стала різдвяна лотерея від "ТП": у ній розіграли немало корисних речей, щасливими власниками яких стали Марія Шевчук, Зоя Тимчук, Валентина Туринська, Галина Беренда, Таня Чорна, Аліночка Опанасюк, Лариса Ковальчук, Юрій Корсун та інші. Суперприз - річна передплата "Трудівника Полісся" - дісталася 11-класниці Тамарі Кравчук. Пощастило їй!

Святкове дійство тривало понад три години... Подякував за таке приємне спілкування настоятель місцевого храму отець Петро, відзначивши, що на шпальтах "Трудівника Полісся" завжди присутня духовна тематика. Він побажав усім душевного здоров'я воно важливіше за тілесне. А його теплі слова примножив духовний спів юних прихожан храму Димитрія Солунського. Співочі різдвяні вітання полинули також із вуст педагогів та учнів школи.

Вершиною Різдвяного надвечір'я стало його величність Слово. Це воно - кожного в свій час - привело до "Трудівника Полісся" двох кращих громадських кореспондентів із Берездова - Віктора Павловича Міськова та Оксану Андріївну Савченко. Їхні публікації завше приємно вражають неординарністю та злободенністю. На запитання, коли і звідки з'явився потяг до друкованого слова, Оксана Андріївна відповіла щиро: "Напевно, на якомусь життєвому етапі я для себе (не лише як лікар) зробила такі відкриття, якими захотілось поділитись з іншими. Зрозуміла, що людський організм - це не лише органи, а й душа..."

Приємну новину сповістив Віктор Павлович Міськов, показавши власну першу друковану збірку "Поклик серця" і прочитавши з неї поезію про Україну. Вітаємо із народженням книги, шановний наший авторе!

На різдвяному помості - людина вольова і надзвичайно хазяйновита. Що не кажіть, а депутат обласної ради Сергій Степанович Конончук впродовж останніх років багато зробив не лише для сільськогосподарського розвитку Берездівщини, а й усієї Славутчини. Й справді, не так багато залишилося у нас керівників такого рівня. Отож, важливо було почути від нього про славні врожаї, які зібрали восени (по 40 центнерів з гектара), про європейські манятинські надої (до 5000 літрів на корову). підвищується у Конончука-фермера і зарплатня для людей, росте і плата за оренду земельних паїв...

Ну, а Володимир Іванович Лукашук 28 років очолював передову бригаду в берездівському колгоспі "Авангард", який опісля був перейменований в колгосп ім. Сількора Савчука. працелюб двічі побував у Москві на Виставці досягнень народного господарства. То про що це говорить? До слова, іменні годинники "Слава" (їх аж два додалися до медалей "За доблесну працю") й сьогодні справні.

Свого часу впродовж трьох скликань був депутатом районної радит, а ще завідував Берездівським відділенням Славутського РТП Володимир Йосипович Броніч. Цікаво, що починав він із педагогічної ниви. Але, як зізнався, технічна справа лягла більше на душу. Бо й водієм немало кілометрів наїздив, й диспетчером був, й інженером-контролером попрацював. І все - серед людей.

Не лише уквітчаний калиною і ялиновими гілочками коровай, а й мальовничу книгу "Перлини України" із вдячністю прийняла від "Трудівника" керівник Берездівського НВК Олена Григорівна Максимчук - лауреат районної премії імені Д. Глюзицького, нещодавній переможець районного конкурсу "Вчитель року" у номінації "директор навчального закладу". Сонячна енергія і внутрішня краса відзначають її. "В чому вбачаю особисте щастя? - на мить задумалась Олена Григорівна. - Воно для мене, з-поміж іншого, в усмішках дітей, колег, односельчан..."

Влада на селі - то особлива місія. На редакційному святковому помості вона зійшлася сьогоднішня і колишня. Веніамін Романович Іванчук був тут сільським головою 20 літ. Нині ж уже не перше скликання трудиться на цій нелегкій і відповідальній посаді Віктор Веніамінович Васьківський. А ще вшанували Ольгу Микитівну Степанюк, котра 28 (!) років була секретарем Берездівської сільради. Лишень уявімо, обрали її ним у 1956 році... Нині цій поважній жінці вже 85-ту зиму накувала зозуля, а вона одна до одної склала 16 Почесних грамот, якими була нагороджена і про які згадує з великою шанобою.

Вшанували "Трудівчани" короваєм матір-героїню Євгенію Федорівну Ягоду, котра подарувала світові вісім діток (унікальна деталь - три її доньки теж є матерями-героїнями!). Обличчя цієї жінки настільки красиве й одухотворенне, неначе список ікони. В очах аж сяє доброта! Для Євгенії Федорівни та її дочок матерів-героїнь талановита Зоя Стрихарчук подарувала пісню-кліп "Колискова Діви Марії". Надзвичайно зворушливий то був момент Надвечір'я!

А от Олексій Павлович Бойчак, хлібороб із діда-прадіда, завжди в строю: працював водієм у піддубецькому господарстві, звідки родом. А потім переїхав до Берездова, де спочатку трудився водієм швидкої допомоги в дільничій лікарні, а згодом перейшов у колгосп. В 2003 році був переведений в Селичів на посаду комірника. Із якою гордістю говорив він про газову сушарку, що стала нещодавно до ладу в цьому селі й пересушила восени 2285 тонн зібраної кукурудзи! як сказав, у господарстві на Берездівщині тепер трудиться біля 70 працівників.

Пошанувала редакція за програмою "Надвечір'я" й ветерана освітянської ниви Ніну Федорівну Бойко. Відпрацювавши в Берездівській школі математиком, у трудовій книжці має лише два записи: прийнята на роботу і вийшла на  пенсію. Коли ми поцікавилися у залу, хто ж був учнем Ніни Федорівни, то побачили ліс рук! До речі, завітали в той день на Різдвяне надвечір'я "ТП" багато вчителів-пенсіонерів - усім їм члени гурту "Калина" подарували ялинові гілки, прикрашені дзвіночками та ялинковим дощиком...

За матеріалами газети "Трудівник Полісся" №3 від 16 січня 2014 р.

Категорія: Наше село | Переглядів: 672 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015