Неділя, 05.05.2024, 12.11.07

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2011 » Березень » 25 » Районний етап Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України – 2011"
Районний етап Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України – 2011"
20.56.28

На минулому тижні у приміщенні Славутської районної бібліотеки відбувся районний етап Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України – 2011". Наш навчальний заклад на цьому конкурсі представляла переможниця шкільного конкурсу учениця 7-Б класу Охота Ганна, яка виборола ІІ місце у підсумку. Всього участь у районному етапі конкурсу взяли 14 кращих читачів зі всього Славутського району. 

Конкурс "Найкращий читач України -2011"для бібліо­течних закладів є традиційним і проводиться вже всьоме. Так заведено, що участь в ньому беруть учні 6-7 класів. Перший етап проходить у сільських бібліотеках, другий - у районних. Переможці незабаром зберуться в Хмельницькому, а далі їх чекає Львів. Не всі знають, що минулоріч читачка Славутської бібліотеки для дітей, уче­ниця СЗОШ №9 Саша Катериненко стала першою в обла­сті і була в числі кращих у місті Лева. Ось такий орієнтир для юних читачів району: перемагати можна і треба!

І ЩЕ ТРОХИ ІНФОРМАЦІЇ: конкурсне змагання в центральній рай­онній бібліотеці відбулось в тиждень Шевченківських читань, а саме 10 березня, коли світ відзначив 150-ті роковини з дня смерті Великого Кобзаря. Його змінив тиждень дитячого читання, а квітень ознаме­нується Всеукраїнським тижнем книги. Цікаво, що столицею книги цьогоріч визнано Аргентину...

Але повернемось до конкурсу. 14 його учасників у супроводі своїх улюблених бібліотекарів з'їхались до Славути із Манятина, Цвітохи, Ставичан, Ганнополя, Хоровця, Пашуків, Улашанівки, Мирутина, Плоски, Крупця, Кривина, Берездова та Колом'я. Кожен на огляд журі представив свій читацький щоденник, а дехто - власні ілюстрації до улюбленої книги, збірочки авторських віршів, оригінальні поробки, зо­крема, зразки бісероплетіння тощо. Отож не лише старанні учні, за­цікавлені читачі, а й справжні таланти підростають!

Що ж читають наші діти? Звісно, не обійшпося без Гаррі Поттера, проте поціновувачі зарубіжної літератури відшукали в ній і Джанні Родарі, й навіть Шекспіра, а саме «Ромео та Джульєтту». Пораду­вало, що серед улюблених авторів називались місцеві (зокрема Сер­гій Козак і його автобіографічна повість «Я не спав, мамо...»), а серед друкованих видань - книги на історичну тематику, особливо про українське козацтво.

Вислухавши кожного із конкурсантів, журі на чолі із начальником відділу культури Віталієм Хрустінським взялося за нелегку справу із визначення переможців. Кандидатур було вдосталь, та все ж найкра­щими здалися два козаки-семикласники Олексій Мельничук (Ставичанська зош) та Олександр Кочура (Полянський нвк) - вони стали третіми. Серйозністю та інтелектом вирізнялась Ганна Охота (Берездівський нвк) - їй заслужено дісталась друга сходинка. А перше місце здобула Дарина Ясінська, учениця Цвітоського нво: вона співає і танцює (на конкурсі постала в образі циганки Есмеральди, адже почала читати «Собор Паризької Богоматері»). В Славуті ж всі 14 конкурсантів отримали дипломи учасників і подарунки.

Степанюк Олександр, 7-Б клас

При підготовці статті використані матеріали газети "Трудівник Полісся" №12 від 24 березня 2011 р.

Категорія: Наша школа | Переглядів: 879 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015