П'ятниця, 03.05.2024, 15.25.04

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2014 » Жовтень » 12 » Поважні гості
Поважні гості
20.47.01

Останніми днями наше село перетворилось на центр громадсько-політичного життя. Всього за кілька днів жителі Берездівщини мали нагоду поспілкуватись з трьома кандидатами у народні депутати Верховної Ради України по 190 мажоритарному округу. А якщо ще врахувати той факт, що підтримати кандидатів приїздило чимало людей, то такі зустрічі стали вдвічі цікавими для місцевих жителів. Погодьтесь, що не кожного дня до нас у село приїздить голова обласної ради. Але все по черзі. Найбільш цікавою для мене була зустріч з кандидатом у депутати Ковальчуком Василем Васильовичем.

Це людина вчинки якої говорять самі за себе. Василь Васильович був активним учасником Революції Гідності, дійсний член ГО "Майдан" (м. Славута). З березня 2014 р. вступив добровольцем у Національну Гвардію України. Брав участь у визволенні Слов'янська, нагороджений відзнакою РНБО. З серпня 2014 р. мобілізувався у лави Збройних Сил України. Брав участь у трагічній обороні Савур-Могили. Вивів з оточення 14 військовослужбовців. Зміг вижити у "Іловайському котлі" і самостійно вийти з оточення.
Кожен з присутніх на зустрічі односельчан мав можливість поспілкуватись з героєм та поставити питання для голови Хмельницької обласної ради Івану Ярославовичу Гончару. Шкода, що більшість місцевих жителів, сільський голова та депутати проігнорували таку можливість поговорити з очільником обласної ради про проблеми Берездівщини.

Тим не менш спілкування було цікавим та проходило у дружелюбній атмосфері на відміну відміну від "теплої зустрічі", яку організували окремі мешканці села іншому кандидату Роману Миколайовичу Мацолі. Не зважаючи на те, що на жодну з трьох зустрічей не зібралось більше 20 місцевих мешканців, окремі громадські активісти нашого села досить різко висловлювались до Романа Миколайовича, розповідаючи йому про те, що у нас є свої місцеві гідні вибору кандидати та ін. Хоча як на мене такі висловлювання не прикрашають місцеву громаду. Кожен з кандидатів має право донести до виборців свою думку. Тому кожен з присутніх на таких мітингах замість дорікань має просто вислухати людину. Так як це сталось на зібранні у стінах Берездівського НВК, де Роман Миколайович зміг висловити свою думку та спокійно поспілкуватись з виборцями. Але і тут не обійшлось без певних непорозумінь. Всі зустрічі у нашому селі об'єднали натяки про те, що школі необхідний ремонт, потрібні кошти на відновлення храму і т. д.

Певно майбутні виборці проводять аналогію між Романом Миколайовичем та попереднім депутатом, який не шкодував коштів на передвиборчу кампанію та купував виборців "добрими справами", на які не шкодував коштів. Дійсно плакати відомого підприємця розвішані по всьому селі, а агітаційні матеріали роздають активісти у центрі села майже щодня. Та Роман Миколайович сказав, що не купуватиме голоси виборців та надаватиме матеріальну допомогу лише на найбільш нагальні потреби. Також хочу відмітити команду кандидата, члени якої вміло виходили з тих ситуацій, у які потрапляв Роман Миколайович під час зустрічей з берездівчанами.

Також хороша команда і у кандидата у народні депутати Василя Богдановича Сидора. По-перше він приїхав на зустріч з місцевим населенням у середу. У нашому селі у центрі села людей найбільше збирається саме у середу через базар. По-друге Василь Богданович заручився підтримкою сільського голови та багатьох громадських активістів, які його супроводжували та підтримували на зустрічах з місцевими жителями. По-третє він досить небагато поступився на попередніх виборах кандидату від влади. По-четверте, команда однодумців створює Василю Борисовичу образ справжнього козака та патріота рідної землі. Сама ж зустріч з кандидатом залишила приємні враження, які вже через день затьмарились тим, що у центрі села бігборд, що закликав до миру (який нещодавно повісили) замінили на передвиборчу агітацію Василя Борисовича. Адже сьогодні країні потрібна реальна економія, а не витрачання коштів на вітер. Найкраще людину характеризують її вчинки, а не плакати у центрі села біля поламаного паркану.


Отож, зустрічі з трійкою лідерів передвиборчих перегонів відбулись. Будемо чекати й інших кандидатів.
Сергій Опанасюк, керівник проекту

Категорія: Наше село | Переглядів: 621 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015