П'ятниця, 26.04.2024, 14.54.59

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2013 » Січень » 29 » Молодь та ідеали, або не створи собі кумира
Молодь та ідеали, або не створи собі кумира
22.24.10
Питання, які стосуються молоді, завжди є актуальними та проблемними, оскільки молодь – це покоління, яке найбільш інтегрується в соціальні стосунки, найменшою мірою є стійким у своїх поглядах, уподобаннях, поведінці та ставленні до навколишнього світу. 

 Оскільки цінності та ідеали молоді значною мірою впливають на розвиток та виховання підлітка, то є важливим формування саме таких ідеалів, які б не викликали протиріччя у суспільстві. Адже ми знаходимо собі ідола, кумира та намагаємось жити так, або наближено до того, як живе він або вона. Звички, вподобання, мода… Хіба не ці чинники формують нас, підлітків?

Звідки ж це прагнення до уподібнення? Виявляється, ціннісний контекст становлення молоді має соціальну природу, оскільки породжується суспільними системами цінностей і являє собою інтерпретацію останніх. Ядро таких орієнтацій особистості утворює ієрархію оцінок форм життєдіяльності й основних об’єктів людських потреб, які з огляду на нестабільну соціально-економічну ситуацію в суспільстві, відбиваються й нестабільністю у свідомості молоді, яка бажає отримати від життя все і швидко, без великих та тривалих зусиль.

Всі ці ідеали молодь шукає у соціальних мережах, що захоплюють українців останнім часом усе більше і більше. Крім того, в Інтернеті вони знаходять все те, чого, на жаль, дедалі менше залишається в традиційних засобах інформації і спілкування - відсутність контролю і можливість вільного обміну думками.

Погодьтеся, що через Інтернет спілкуватися зручніше. Адже коли вам прислали повідомлення, то ви можете гарненько обдумати, про що писатимете. У реальному житті доводиться говорити те, що перше приходить в голову. Але не слід шукати еталонних стосунків чи ідеалів у соціальних мережах. Це звичайна ілюзія, яка позбавляє радощів реального життя. Можливість спілкуватися з дорогими і близькими нам людьми на відстані — це велике щастя. Але не потрібно перетворювати спілкування в мережі у маніакальну залежність. Живіть у реальному світі, і хай віртуальний світ лише допомагає скрасити ваші будні. Так як і не потрібно бути схожим на когось. Це самообман, що лише поглиблює всі проблеми, що не вирішуються, а лише поглиблюються. Будьте собою, шукайте свій власний шлях, нехай інші рівняються на вас, а не навпаки. Так, не все в житті вдається з першої спроби, але чітка постановка мети та наполеглива робота над її досягненням обов’язково приведуть вас до цілі.

Наталія Гриценюк, учениця 11 класу, юнкор проекту "Birchen Miracle"

Категорія: Особливий погляд | Переглядів: 511 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015