Вівторок, 07.05.2024, 17.26.00

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2010 » Червень » 5 » ХАЙ КВІТНЕ РУШНИКАМИ ДОЛЯ!
ХАЙ КВІТНЕ РУШНИКАМИ ДОЛЯ!
22.03.06

Найбільше, що запам'яталося з останнього шкільного дзвоника в Берездівському НВК, де ми побували разом із головою РДА Олегом Анатолійовичем Несеном, це особлива одухотворена атмосфера дійства. На перший погляд, тут, як і скрізь, були наявні всі обов'язкові ритуали та елементи свята. Але запам'яталися й неповторні миттєвості урочистостей. Як тільки старшокласники вишикувалися з рушниками зустрічати випускників, похололо в душі.

Та то ж були не звичайні рушники! На кожному з них, поряд із орнаментом, різнобарвними нитками, немов відпечатані, красувалися вишиті списки учнів і роки, у яких вони закінчили школу. Такий собі мистецький арсенал-літопис!


А взагалі впродовж усього свята в Берездові не залишало відчуття перебування в країні доброї казки, яку з любов'ю дарували дітям педагоги на чолі із директоркою Оленою Григорівною Максимчук впродовж року, а тепер відзначають її щасливий кінець. Звертаючись до вихованців, Олена Григорівна сказала, що травень для школи - це пора, коли закладається зерно у землю, яке дасть вагомі плоди. Тож побажала випускникам стати успішними людьми, не байдужими до того, як розбудовується наша держава. Майбутні досягнення випускників сумлінно сіялися в душі і серця педагогами цього навчального закладу впродовж 11 років.

Бо школа в Берездові є школою добра і школою успіху. Тут тобі й навчальні досягнення куються, і світогляд дітей в інтелектуальних іграх розвивається - дипломи, сертифікати та грамоти за успіхи в конкурсах так і сипалися в дитячі руки - їх за перемогу у змаганнях та олімпіадах отримала чи не половина учнів школи.

Дивись, уже й найменші кралечки у випускних платтячках зі своїм вихователем, Марією Григорівною Шевчук, до гурту приєдналися.

А з якою гідністю громадянина України вносився і виносився школярами з лінійки Державний прапор!

Трепетом проймалося серце від споглядання за барвистим церемоніалом, що в прекрасну пору травня розквітнув на шкільному стадіоні морем півоній, троянд та інших квітів, які дарувалися педагогам і гостям. А серед них був голова РДА О.А.Несен - Олег Анатолійович щиро привітав випускників і педагогів із закінченням навчального року, побажав їм життєвих звершень і перемог, а всім школярам - міцного здоров'я та веселих канікул. А ще повідомив, що обласним бюджетом виділено кошти на ремонт даху школи, чим дуже порадував усіх присутніх.

Мовив до дітей тепле слово і голова селянсько-фермерського господарства «Манятин» С.С.Конончук. Прибули на свято й сільський голова В.В.Васьківський, і настоятель Берездівського храму отець Петро (голова батьківського комітету школи!), багато інших гостей. Виступила перед випускниками й їхня перша вчителька Лариса Володимирівна Ковальчук. І від батьків, як завжди, звучало зворушливе Слово. Адже з нього починається саме життя і все у людському житті. Словом бо створювався світ!
Виступ отця Петра діти сприйняли з особливою увагою. А потім щедро обдарували його квітами, які духовний отець тут же роздав батькам. Було щось дуже зворушливе й ніжне у цих простих виявах людської доброти та поваги. Відчувалося, поєдналися в день останнього дзвоника у Берездівському НВК помисли, надії та сподівання усіх присутніх. Бо вихованням підростаючого покоління тут, у колишньому історичному райцентрі Славутчини, займаються всією громадою, а школа не тільки виховує - й гуртує навколо себе еліту села. Сприяють цьому й духовні заняття недільної школи, які проводить отець Петро. Та ці сторінки життя берездівчан потребують окремого висвітлення в газеті. Як і функціонування народного геологічного музею, експонати до якого чотири десятиліття(!) збирає і примножує фанат своєї справи, відданий патріот краю - «Заслужений вчитель України» Анатолій Дем'янович Горанський. Отож, редакція ще обов'язково розповість про те, як сумлінні педагоги Берездівського НВК разом із громадою села простеляють щодня квітчасті рушники на щастя й долю дітям. І не тільки в день останнього дзвоника.

Повідомлення підготовлегно за матеріалами статті Віри МАЛЬЧУК в газеті «Трудівник Полісся» №24 від 4 червня 2010 р.




Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 1067 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Натусік  
0
Я за ними сумую... cry

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 13
Гостей: 13
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015