Середа, 08.05.2024, 17.42.16

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2011 » Листопад » 12 » Екскурсія до Луцька
Екскурсія до Луцька
19.04.37

Місто Луцьк древнє і вічно молоде. В ньому гармонійно поєднуються прадавній дух минулого і стрімкий поступальний розвиток сучасності, європейська вишуканість і щира українська гостинність.

Відвідавши це місто 6 листопада, ми відчули чарівну гармонію історичної минувшини з мальовничою волинською природою. 


Окрасою старої частини міста є Замок Любарта. Його історія налічує близько шестисот років.

Місто Луцьк – це місто-фортеця, місто мирного співіснування церков та монастирів.  Поблизу католицького Костелу Святих апостолів Петра і Павла на Замковій площі примостився двоповерховий будиночок, що здобув славу саме завдяки своїм мешканцям – у 90-х роках ХІХ століття тут проживала родина Косачів, що подарувала Україні двох талановитих письменниць – Олену Пчілку та Лесю Українку.

На березі річки Стиру, що дугою омиває Старе місто, знаходиться одна з будівель найдавнішого католицького монастиря у Луцьку – монастиря домініканців. Нині тут розмістилася православна духовна семінарія. 

По-сусідству - православна церква Святої Покрови. Ще у 1583 році дана споруда згадується як дуже стара. Саме тут донедавна знаходилась ікона Святої Богородиці – одна з найдревніших в Україні. 

Головна пішохідна артерія міста – вулиця Лесі Українки саме в  цій частині міста на кожному кроці примостилися маленькі крамнички та затишні кав’ярні.. Любителі старовини можуть зазирнути до магазинів антикваріату. А у святкові дні ця вулиця перетворюється на суцільну виставку робіт майстрів народної творчості.

Вулиця Богдана Хмельницького милує перехожих казковими видами будиночків кінця минулого століття. Тут відкрито пам’ятник покровителю міста – Святому Миколаю.

В самому центрі міста, на Театральному майдані, - обласний музично-драматичний театр ім.Т.Г.Шевченка та пам’ятник Лесі Українці – традиційне місце зустрічі закоханих «під годинником» та проведення молодіжних концертів.

Нагромадження різних архітектурних стилів, поєднання культур, націй та мов створили Луцьк таким, яким ми його бачимо сьогодні –чарівним, красивим і неповторним.   Побачивши все це ми отримали величезне задоволення, та багато нових вражень.


Ще декілька фото з екскурсії Ви зможете переглянути за цим гіперпосиланням.

Гриценюк Наталія, головний редактор учнівської команди проекту "Birchen Miracle"

Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 625 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 3
1 freddiemercury  
0
Місто дійсно гарне, шкода я там не був sad tongue sad

3 Алінка  
0
Все життя попереду, не гай часу!!!!!!!!!!!!

2 Алінка  
0
Вірю, можливо, місто справді дуже гарне. salute

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015