П'ятниця, 10.05.2024, 07.13.49

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2013 » Березень » 15 » Батьки - мов два сонця
Батьки - мов два сонця
10.43.48

Як підтвердив благочинний Славутського округу, протоієрей Петро Леонідович Мельничук, нині на Славутчині функціонує 41 храм Української православної церкви, ще 7 будується. Отець Петро згадує, що коли він приймав благочиння в 1991 році, функціонувало в нашому краї лише 8 храмів. Отож, відродження духовності є на сьогодні чи не найбільшим досягненням Незалежної України і нашого району зокрема. Щоправда, деякі "добротворці" намагаються політизувати релігійне питання, насаджувати нашим, споконвіків православним християнам, чужоземних месій і пресвітерів... Але як хати в Україні навічно охрестилися барвінком, так квітне-розквітає наша Православна церква.

Незадовго до 90-річного ювілею Славутчини ми вирішили зустрітися ще з одним отцем Петром - настоятелем Свято-Димитріївського храму с. Берездів. І не тільки тому, що цей населений пункт був колись центром району. Навіть не тому, що в Берездові в останні роки церква практично вдруге відроджується після нищівної пожежі, яка сталася із-за неполадки котла... настоятель місцевого храму навіть у цьому бачить Промисел божий - бо усе життя мріяв звести храм і будинок священника побіля нього, де житиме його велике сімейство. А прийшов же служити в Берездів практично на все готове. Який тут був розпис!.. Краса невимовна!

Але сталося те, що сталося. "Господь дав мені такий хрест, аби не возгордився - каже отець Петро. - Ну і здійснив свою мрію". Тепер він шукає повсюди меценатів, аби допомогти відродити храм. От після пожежі Сергій Буряк одразу 10 тисяч гривень перерахував, пізніше - ще 10 тисяч. А берездівчанин Микола Савчук, який давно вийшов із села у великий світ, уже, мабуть, із 40 тисяч гривень пожертвував на відбудову храму. Голова фермерського господарства "Манятин" Сергій Конончук немало коштів вніс, та й інші добрі люди повсякчас добровільно пожертвування на храм збирають... Отець Петро завдячує Богу за все й щиро молиться за такий добрий люд!

Та все одно приїхали ми в Берездів із іншої причини. Чесно зізнаємося, що ніде на Славутчині не зустрічали такого факту, щоб настоятель сільського храму був ще й... головою батьківського комітету в місцевій школі. А весь секрет тут в тому, що навчаються в Берездівському нвк троє донечок отця Петра і матушки Ангеліни, часто прибігає із батьками сюди й найменша Соломійка. Вона зачаровано дивиться на своїх старших сестричок - Аню (славутчани мали нагоду послухати чудове виконання цією п'ятикласницею арії Одарки в опері "Запорожець за Дунаєм" на фестивалі "Подільська Покрова" в Славутському районному будинку культури!), четвертокласницю Валерію, яка також захоплюється музикою і співом, та першокласницю Євгенію. 

Саме в школі ми й сфотографували для ювілейного випуску газети це прекрасне сімейство.

Отець Петро і матушка Ангеліна, наче два сонця, віддають своє тепло дітям, і не тільки своїм. Бо переймаються шкільними турботами, як особистими. Ну, а про те, як познайомилися і покохали один одного - особлива історія, вишита на духовній канві родини. Нехай же ніколи ця канва не стане ветхою, а діти додають нових барвів до родинного щастя! 

Віра Мальчук

За матеріалами газети "Трудівник Полісся" №11 від 14 березня 2013 р.

Категорія: Наше село | Переглядів: 425 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015