Середа, 24.04.2024, 08.19.03

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2016 » Листопад » 29 » Виховати патріота України
Виховати патріота України
05.45.45

Патріотичне виховання дошкільнят має вирішувати ширше коло завдань. Це не лише виховання любої до рідного дому, сім'ї, дитячого садка, але виховання шанобливого ставлення до людини-трударя та результатів її праці, рідної землі, захисників Вітчизни, державної символіки, традицій держави, загальнонародних свят.

Виховання любові до Батьківщини, до своєї Вітчизни – завдання надзвичайно складне, особливо коли мова йде про дітей дошкільного віку. Дошкільний вік як період становлення особистості має свої потенційні можливості для формування вищих моральних почуттів, до яких і відноситься почуття патріотизму. Справді, якщо патріотизм – це почуття приязні, відданості, відповідальності і т.д. до своєї Батьківщини, то дитину ще в дошкільному віці необхідно навчити бути приязною (до чого-небудь, бути відповідальною в її малих справах, вчинках).

28 листопада 2016 року  на базі Берездівського НВК в ДНЗ "Струмочок" відбувся семінар вихователів Берездівської об’єднаної громади на тему: «Формування національної свідомості, патріотичних почуттів у дітей дошкільного віку». Метою семінару було донести до слухачів важливість та актуальність національно-патріотичного виховання, його місце в сучасному підході до роботи з дітьми дошкільного віку.

На початку семінару  від учнів  та директора  Берездівського НВК Максимчук О.Г. прозвучало вітання для учасників семінару та презентація НВК.

 Розпочала семінар   вихователь-методист ДНЗ «Струмочок»  Шевчук М.Г. з доповіддю  на тему "Національно-патріотичне виховання  дітей дошкільного віку на основі моральних цінностей". Вихователь середньої групи Гриценюк О.Ф. запросила всіх присутніх на інтегроване заняття «Козацькому роду нема переводу», а вихователь старшої групи Стасюк Л.О. провела інтегроване заняття на тему «Хай у серці кожної дитини живе любов до Батьківщини». Вона поглибила знання про державні символи України, вихованці старшої групи разом з  присутніми виконали гімн  України  під супровід акордеону, який виконала музичний керівник Прокопченко В.В.   Учасники семінару відвідали  міні-музей «Вироби з глини та кераміки», де побачили різноманіття виробів з глини та кераміки  ще з сивої давнини до сьогодення.

Кожен хто був присутній на  семінарі взяв участь в майстер-класі «Лялька-мотанка своїми руками», який провела вихователь-методист Шевчук Марія Григорівна.

На завершення вихованці ДНЗ показали  міні-концерту «Мій рідний край-моя земля».

Вихователі ДНЗ Струмочок»  ділилися досвідом використання ефективних методів та прийомів щодо  виховання  в дошкільників патріотичних почуттів. 

 «Виховати патріота України»  — це значить наповнити повсякденне  життя  дитини благородними почуттями, які прикрашали б усе, що вона пізнає та робить. Любов до рідного краю, рідної культури, рідної мови починається з малого – з любові до своєї сім`ї, до  свого житла, до  свого дошкільного закладу.

Щиро дякую дирекції Берездівського НВК, вихователям ДНЗ «Струмочок», учасникам семінару.  Бажаю всім миру, достатку, творчих успіхів.

Методист відділу Валентина Стецюк 

Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 444 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015