П'ятниця, 26.04.2024, 01.31.12

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2013 » Січень » 29 » Світогляд сучасної молоді
Світогляд сучасної молоді
22.25.18
Важко сказати щось про те, про що однозначно сказати не можна. Адже, прагнучи бути об’єктивним, дивлячись на проблему під одним кутом, обов'язково виразиш суб’єктивність щодо цієї ж проблеми, якщо на неї подивитись під іншим кутом. Так і з питанням світогляду сучасної молоді. Потрібно враховувати, що світогляд людини – це особисте і в більшості неповторне явище. Навіть якщо в чомусь він може співпадати з думками та поглядами одних людей, то в іншому буде суттєво відрізнятись. Якщо взяти середню статистику, по якій у нас чомусь все навколо рівняють, то за сукупністю переконань, принципів та поглядів сучасну молоду людину можна описати як продукт того суспільного розвитку, у якому ми на даний момент живемо. Молодь швидше за все переймається тими соціальними умовами, які створюють для них батьки та продовжують створювати вони самі, не дбаючи про духовний розвиток, замінюючи справжні почуття на уявні, забуваючи про справжні моральні якості, що відрізняють людину від інших живих організмів. Але так було завжди. Адже всі не можуть бути високоморальними та високоосвіченими людьми. Хоча частка таких людей в різні часи і в різних країнах досить відчутно відрізняється. І саме вони визначають подальшу долю держави. А особливо – молодь. Та не слід забувати, що і серед молоді є чимало людей, які намагаються знайти своє місце у світі, а не пливти за течією, розвиватись і водночас не забувати, що джерелом душевного спокою та опорою у всьому є духовність людини, що підтримує у ній віру і надію, дає силу для досягнення поставлених цілей.
Ми часто поринаємо у пошуки чогось досконалого, не замислюючись, що перш за все – це духовна гармонія з самим собою та оточуючими людьми, рівень морального розвитку кожного індивіду загалом. Ідеальні умови – це ті умови, в яких людина може знайти той вид діяльності, який її влаштовував би морально та матеріально. Люди завжди намагалися прагнути до досконалості у всьому, розвиваючи міжособистісні відносини та створюючи ідеальне суспільство. Та часто у таких пошуках ми не помічаємо, як гармонія у співвідношенні між матеріальними та духовними цінностями порушується і ми починаємо надавати перевагу грошам та владі. З поганої глини хорошого горщика не вийде. Так само із людьми, що втрачають духовну опору та віддаються у полон жадобі, заздрощам, самолюбству, не цінуючи честі, гідності, скромності та інших духовних чеснот, що прикрашають та возвеличують людину. Тому досконалості потрібно насамперед шукати у самопізнанні, адже для різних людей ця довершеність у духовному та матеріальному розвитку є різною. А, можливо, її і зовсім не має? Тоді і меж для такого розвитку теж не повинно існувати. Лише слід завжди пам’ятати про те, що у всьому має бути гармонія.

Валентина Корнійчук, учениця 10-А класу, юнкор проекту "Birchen Miracle"

Категорія: Особливий погляд | Переглядів: 565 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015