Вівторок, 16.04.2024, 21.17.52

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2015 » Травень » 24 » Створення Берездівської територіальної громади
Створення Берездівської територіальної громади
12.41.18

Так склалось історично, що наше село було центром для навколишніх сіл. Статус містечка та центра району воно втратило після безглуздої адміністративної реформи у другій половині ХХ століття. Мова про відновлення історичної справедливості  серед місцевих жителів почала вестись після того, як 1 квітня 2014 року урядом України була схвалена Концепція реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. І мова йде не лише про чиїсь амбіції, а про те, що для жителів, які проживають у межах колишнього Берездівського району буде набагато зручніше діставатись до центру громади, яка розташована за максимум 20 кілометрів для вирішення різних питань. Також покращиться фінансування сіл, що входитимуть до громади. Тому що громадасамостійно буде визначати пріоритетні напрямки вкладання коштів у ті чи інші проекти лише у межах своєї території.  

Незважаючи на те, що згідно з Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» село Берездів ідеально підходить для  створення територіальної громади, процес її створення викликав багато суперечок та дискусій не лише у жителів прилеглих сіл, а й серед жителів нашого села. Що й говорити про інших, якщо голова Берездівської сільської ради Васьківський В. В. під час громадських слухань 11 травня 2015 р. у м. Славута спочатку висловив припущення про приєднання нашого села до Корецького району Рівненської області, а потім - до Славутської громади. Не менш різнобарвними були й думки представників інших сільських рад. Окрім вищевказаних варіантів звучали ще Новоград-Волинський Житомирської області, Шепетівка, Нетішин, Ганнопіль...  Хтось взагалі не хотів приєднуватись до жодної з територіальних громад. Але всі ці варіанти неможливі через географічне положення та чіткі норми, що вказані у Законі «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Але балачками робота не робиться. Тому під час громадського обговорення пропозиції на зборах громадян та сесії сільської ради було вирішено надіслати 14 сільським радам (30 сіл) запрошення об'єднатись у територіальну громаду.

Чіткості ситуації надали громадські обговорення пропозиції на зборах громадян суміжних громад, що відбулись у с. Берездів 17 травня 2015 р., де пролунала пропозиція провести сесії рад суміжних громад щодо можливості входження даних сіл до складу Берездівської територіальної громади. 24 травня 2015 р. після чергових зборів пролунала чудова звістка про те, що в більшості сільських рад вже було проведено сесії,які вирішили об'єднатись з Берездівською громадою. Про остаточні межі громади та її чисельний склад говорити зарано, але таке рішення вже зараз дає змогу формування робочої групи та підготовка нею проектів рішень на основі типового рішення про створення громади. 

Процес створення громади розпочато. І якщо й далі  робоча група працюватиме так активно, то надіємось, що вже зовсім скоро відповідне рішення прийме і обласна рада.

 

 Прес-служба проекту "Birchen Miracle"

 
Категорія: Наше село | Переглядів: 593 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015