П'ятниця, 19.04.2024, 19.34.31

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2017 » Квітень » 21 » Похід на Суми: День ІІ
Похід на Суми: День ІІ
21.48.31

І ось настав довгоочікуваний момент турніру юних журналістів, якого з нетерпінням ждали усі учасники ТЮЖу. Поряд з незмінними посмішками і турботою організаторів турніру у повітрі скупчувалась напруга, що мала перерости у грандіозну бурю.

Це не могло не відобразитись на настрої нашої команди, учасники якої почали дещо хвилюватись. Адже у першому чвертьфіналі нашими суперниками були команди з м. Куп’янська Харківської області, м. Черкаси і м. Харків.

І ось перший розіграш: ми вибрали роль опонента і викликали команду з м. Харків на запитання №12 про лайв-стрім. Суперники погодились і непогано розкрили тему. Та Олександра Лотоцька, яка виступала у ролі опонента, хоч і невпевнено, але розповіла про позитивні та негативні моменти у запитанні, поставила кілька уточнюючих запитань. Представник черкаської команди у ролі рецензента трохи розгубився і дещо сумбурно подав аналіз запитання. У загальній полеміці були більш активними представники команди з м. Харків, отримавши трішки кращі бали суддів. У другому розіграші ми виступали у ролі доповідачів. Питання №8 про мітинг, яке запропонували нам висвітлити представники черкаської команди взялась доповідати Лариса Ніжнік, яка чітко і впевнено розкрила суть.

Опоненти і рецензенти досить жваво взялись за обговорення запитання, продовжуючи дебати на полеміці, але члени журі виставили кращі бали нашій команді. У третьому розіграші про анонс наша команда була у ролі спостерігачів. Питання розіграли вдало. Усі команди отримали відмінні оцінки. У заключному раунді Оксана Стецюк чітко і лаконічно дала рецензію відповіді команди з Куп’янська про плагіат. Але на загальній полеміці у суперечку доповідача і опонента майже не підключалась через запальні дебати між суперниками. У підсумку ми всього на 3 бали відстали від команди з Куп’янська, посівши у підсумку ІІІ місце у групі.

У другому чвертьфіналі ми змагались з командами «Скрепка-Альфа» (Горлівка-Харків), Nota Bene (Суми), ВОВК (Харків). Усі суперники є не лише старожилами турніру, а й неодноразово ставали його призерами. Але новачкам, кажуть, щастить. Ми ж на цю удачу сильно не надіялись і взялись за справу  з першого ж розіграшу, де Оксана Стецюк рецензувала відповідь команди ВОВК №12 про лайф-стрім трохи невпевнено, але чітко і лаконічно, взяла участь у обговоренні, за що отримала відмінні оцінки. У другому розіграші ми викликали команду «Скрепка-Альфа» на запитання №8 про мітинг, з яким наші суперники справились чудово, не давши підґрунтя для успішного опонування для Олександри Лотоцької, яка через це дещо розгубилась і трохи невпевнено виступила й на полеміці, де дуже жваво обговорювали питання наші суперники. Але у підсумку Олександра принесла команді дві 4+ і одну 5-, що є досить непоганим результатом.

У третьому розіграші господарі турніру викликали нас на запитання про військову журналістику, але Лариса Ніжнік не розгубилась і гарно, структуровано й лаконічно розповіла про всі можливі аспекти, висвітлені у питанні. Опонент і рецензенти нічого суттєвого зауважити не змогли. Але у полеміці сумчани несправедливо причепились до Лариси за некоректно вжите словосполучення, яке немало нічого  спільного з обговоренням. Після кількахвилинної перепалки не витримав капітан «Скрепки Альфа», який був у той момент спостерігачем і як справжній джентльмен заступився за Ларису, яка у підсумку отримала відмінні оцінки.

Проте у наступному розіграші, де ми були спостерігачами, команди дуже успішно розіграли запитання №10 про фейк і відірвались від нашої команди, яка у підсумку отримала ІІІ місце.

Крім баталій в аудиторіях у творчому конкурсі працювала Олена Яцюк. Завдання учасники отримали досить непросте: розповісти про початок турніру. Але Оленка впоралась з завданням добре, продемонструвавши гарні знання не лише з журналістики, а й з української мови.

Після оголошення результатів нас дещо збентежила позиція у  загальному рейтингу. Але для виходу у наступну стадію змагань у нас залишались ще непогані шанси. Крім того наш настрій дещо піднявся після відвідання вистави «Шинель» у Сумському обласному театрі, у кінці якої усі ми стали свідками освідчення одного з акторів театру до актриси. Справжній хепі-енд досить повчальної п’єси. А далі була робота над помилками, підготовка до нового робочого дня, нові знайомства і спілкування з суперниками, які залишились ними у аудиторіях, а стали друзями, з учасниками ТЮЖу, які вміють сперечатись до втрати свідомості під час гри, але залишаються в першу чергу людьми після її завершення.

Команда проекту "Березове диво"

Категорія: Наш проект | Переглядів: 606 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015