П'ятниця, 19.04.2024, 16.51.22

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2014 » Квітень » 23 » Поїздка у Гурби
Поїздка у Гурби
22.43.52

Кажуть, що люди живуть стільки, скільки живе пам'ять про них. Тому герої не вмирають. У цьому черговий раз змогли переконатись учні Берездівського НВК, які відвідали урочище Гурби Здолбунівського району Рівненської області 22 квітня 2014 р. Така екскурсія стала можливою завдяки ініціативі місцевого громадського активіста Руслана Володимировича Броніча, який сприяв долученню берездівських школярів до чисельної делегації з м. Славута. Ще до екскурсії більшість учнів старших класів нашої школи виявили бажання взяти участь у поїздці. Але на жаль для берездівчан було виділено всього 9 місць. Тому серед бажаючих довелось обирати учнів, які відзначились активною громадcькою позицією.

Перше, що відчулось після приїзду у Гурби - це чисте повітря, якого і у нашому селі не бракує. Але там воно справді особливе - наповнене справжньою свободою! І не дивно. Адже саме тут відбулась найбільша битва українських повстанців з об'єднаними військами НКВС 21-25 квітня 1944 р. Тому на місці бою щорічно проводиться фестиваль-реквієм "Герої Гурб". Учасники цьогорічного фестивалю мали нагоду вшанувати пам'ять героїв під час Панахиди, яку проводив керуючий Рівненською Єпархією УПЦ КП архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. Також всі присутні мали можливість переглянути театралізоване дійство, в основі якого була рекострукція бою воїнів УПА з частинами НКВС, що проводився громадською організацією «Пам’ять» у кількості бл. 40 осіб. Під час дійства використовувалася уніформа воїнів УПА та бійців НКВС, зброя, що використовується при кінозйомках, гармата, автомобіль, мотоцикл, броньована машина часів ІІ світової війни, а також піротехнічні шумові ефекти. Таке дійство справило неабияке враження на всіх присутніх. А насамкінець відбувся концерт-реквієм, під час якого лунали пісні патріотичного спрямування. Також на території урочища знаходиться музей "Криївка", де кожен учасник фестивалю міг більш детально познайомитись з історією УПА та "доторкнутись" до буденного життя повстанців.

Після завершення заходу залишається констатувати той факт, що такі заходи потрібні як повітря для нашої молоді, яка має не просто слухати про патріотизм під час уроків чи з екранів телебачення, а й відчути вживу всю велич цього слова. А саме такі заходи найліпше цьому сприяють.

Більш детальну інформацію про Гурби висвітлено у сюжеті телекомпанії "Рівне 1".

Сюжет про захід був знятий і телекомпанією РТБ

Також можна переглянути аматорське відео

Прес-служба проекту "Birchen Miracle"


 

Категорія: Наша школа | Переглядів: 601 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015