Вівторок, 23.04.2024, 12.19.08

Електронна газета "Березове диво"

Краща шкільна електронна газета України у 2012 р. (ХV Національний конкурс шкільних газет), Призер міжнародних конкурсів у 2013-2015 рр. (у номінації "ІТ проект" Міжнародних конкурсів-фестивалів дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»)

Головна | RSS
Меню
Міні-чат
А звідки Ви до нас завітали?

Краще фото (перегляди)


Краще фото (оцінки користувачів)


Краще фото (коментарі користувачів)


Головна сторінка » 2014 » Серпень » 30 » Небезпечні Контакти?
Небезпечні Контакти?
12.00.12

Останнім часом велика кількість користувачів відомої соціальної мережі видаляють власні сторінки через новину про отримання доступу російськими спецслужбами до особистих даних користувачів. Та все ж більша частина українців, які зареєстровані в цій мережі, не зважають ні на цю новину, ні на застереження українських спецслужб. Тому спробуємо розібратись чи справді користувачі мережі наражають на небезпеку себе, близьких та навіть рідну країну.

Справді необмежений та офіційний доступ до особистої інформації спецслужб чужої, а в нашому випадку ще й ворожої країни, може принести значну шкоду нам та оточуючим як безпосередньо, так і опосередковано, на офіційному та неофіційному рівні. І це може проявлятись у багатьох випадках. Я не кажу, що до користувача може приїхати група спецназу за якісь висловлювання, що не подобаються російській владі, але все дійсно серйозно. Звичайно на нас як громадян України не поширюються норми російського законодавства, за якими вже й думки власної висловлювати не можна, якщо вона не копіює офіційну кремлівську пропаганду. Але і в нашому і міжнародному законодавстві знайдуться закони, за якими можна притягнути до відповідальності будь-якого користувача соціальної мережі. Чи може я помиляюсь, коли стверджую, що кожен хоча б раз в житті виставляв у себе на сторінці чи пересилав другові пісню чи відео, на які не мав авторських прав чи офіційного дозволу авторів на розповсюдження. Та що там аудіо чи відео! Підставою для судової справи може стати навіть банальне використання якоїсь текстової фрази з будь-якої групи, що захищена від передруку авторськими правами. А право на офіційний доступ дає в подальшому право на офіційну справу. Також в умовах військових дій будь-яка інформація може нести небезпеку не лише юридичного, а й фізичного переслідування. Наприклад терористи можуть визначати місце перебування родичів військовослужбовців чи інших учасників АТО для того, щоб примусити захисників України скласти зброю чи виконувати їхні завдання. За кожне необережне слово у приватному листуванні може поплатитись життям не один учасник АТО.

З іншої сторони, в наш час з приватністю дуже сутужно. В наші дні неважко знайти інформацію в мережі про людину навіть тоді, коли вона не користується Інтернетом взагалі. Я не говорю про можливості спецслужб чи хакерів. Таку інформацію при бажанні може роздобути кожен середньостатистичний користувач мережі. Для того, щоб ваші дані потрапили в мережу, досить замовити товари через пошту чи заповнити в якійсь акції власні анкетні дані. Якщо ви самі не хочете, щоб ваша інформація чи фото потрапили в Інтернет, то знайдуться охочі добродії зробити це за вас. А потім оформляються кредити, навіть на роботу людей влаштовують без їхнього відома. Тому ховатись, надіючись, що все якось минеться саме по собі теж не приходиться.

Що ж робити зі сторінкою? Як на мене то її не слід видаляти. Адже такі гучні заяви робляться саме з розрахунком залякування людей. Тому що ті ж спецслужби мають необмежені можливості доступу до особистої інформації і без офіційного дозволу тієї чи іншої соціальної мережі. Швидше за все такі заяви робляться через страх російської влади перед самими користувачами та ефекту соціальних мереж. Видно та армія тролів, що працює на росіян вже не справляється з завданням нести брехню своїм співвітчизникам та світу загалом. От і прагнуть, щоб українські користувачі по максимуму видаляли свої сторінки. Нам же навпаки слід і далі доносити правду про те, що в наш час відбувається в Україні та розвіювати міфи про страшних бандеровців. А для власної безпеки слід бути більш обережним у користуванні мережею вцілому, а не лише на окремих сайтах, та час від часу перевіряти інформацію про себе у Інтернеті за допомогою звичайних пошуковиків. Як кажуть українці: "Береженого і Бог береже". Безпечного і вам користування мережею Інтернет!

Наталія Гриценюк, юнкор проекту

Категорія: Особливий погляд | Переглядів: 535 | Додав: berezdiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі
[ Реєстрація | Вхід ]
Custom Search
Форма входу

Хмаринка тегів
Новини школи Розробки вчителів (англійська мова) Випускники Творча майстерня Довідник для учнів Особливий погляд Наша школа Книги та роздатковий матеріал Наш проект Учнівські презентації Наше село Особисті фото Спортивні новини новини Інтелектуальні змагання Розробки вчителів (виховна робота) Розробки вчителів (математика) Інтелектуальний інтернет конкурс ЗНО Літературна світлиця Оголошення та реклама відвідувачів Новини села Шкільні новини вірні збірній картинки Відеотека
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш сайт сьогодні відвідали:
Copyright by Birchen Miracle project © 2006-2015